DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

ERC: Drámai véget ért a Barum Rali

Az utolsó pillanatig csatázott egymással Jan Kopeczky és Alexej Lukjanuk, de az orosz az utolsó gyorsaságin összetörte a Fordot - nem volt szerencséjük a magyar párosoknak sem.

Az első gyorsaságitól az utolsóig űzte-hajtotta egymást Jan Kopeczky és Alexej Lukjanuk a Barum Ralin - a két pilóta néhány másodpercre volt egymástól, miközben két perccel verték meg a komplett mezőnyt. Az orosz volt támadó pozícióban az utolsó szakasz előtt, 4,6 másodperc volt a hátránya, ám nem bírta a nyomást és hibázott: összetörte a Fordot, így tálcán kínálta a győzelmet a helyiek sztárjának.

Kopi



Kopeczky mögött is nagy csatákat láthattunk, kiesett a bajnoki cím kapujában lévő Kajetan Kajetanowicz, kiesett a harmadik helyről Bryan Bouffier is, így a csehek kisajátították a dobogót saját futamukon: Kostka a második, Cerny a harmadik, Valousek pedig a negyedik helyen ért célba. 

A magyar pilóták számára nem alakult jól a futam, Botka Dávid és Szeles Péter kétszer is hibázott a szombati napon, majd igyekezett felzárkózni, végül az abszolút 11. helyen zárt - ifj. Érdiék egy váltóhiba miatt estek ki szombaton (majd visszaálltak vasárnap), Klausz Kristófék kétszer is lecsúsztak az útról és feladták a versenyt, a Németh-Szegő duó számára pedig a vasárnapi első pálya jelentette a végállomást.

A Barum Rali végeredménye:

1.

Kopeczky - Dresler

Skoda Fabia R5

2:07:34,7

2.

Kostka - Kucera

Skoda Fabia R5

+2:34,0

3.

Cerny - Cernohorsky

Skoda Fabia R5

+2:41,9

4.

Valousek - Havelková

Skoda Fabia R5

+3:47,7

5.

Kreim - Christian

Skoda Fabia R5

+5:16,1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: