DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Rossi negyedszer nyerte meg a Monza Ralit

A Yamaha kilencszeres világbajnoka, Valentino Rossi szokásához híven rajthoz állt a szezon végén megrendezésre kerülő Monza Rally Show-n. Az olasz végig roppant magabiztosan vezetett, s végül 50 másodperc fölötti előnnyel nyerte meg az összesítést: a motoros klasszis ezzel negyedik sikerét aratta a viadalon.

Valentino Rossi hosszú évek óta állandó résztvevője az évad végén sorra kerülő Monza Rally-n, ráadásul az olasz roppant sikeres is volt itt a múltban: a „Doktor” 2006-ban, 2007-ben és 2012-ben is győzelmet ünnepelhetett.

Rossi-Monza-Rally



A gyorsasági motoros világbajnoki címet az idényzáró valenciai futamon elveszítő pilóta most is remek formában szerepelt, a szombati napot követően bő fél perces előnnyel rendelkezett az üldözőivel szemben. Rossi aztán vasárnap sem engedett ki, s bár az utolsó előtti etapon a rali-vb sztárja, Thierry Neuville közeledni tudott rá, végül szakaszgyőzelemmel, 50 másodperc feletti fórral húzta be negyedik elsőségét.

Nem a yamahás volt a Monza Rally egyetlen olyan résztvevője, akit a MotoGP világából ismerhetünk. Davide Brivio, a Suzuki csapatmenedzsere testvére, Roberto oldalán az összesítés harmadik helyén zárt Neuville mögött. Rossi gyerekkori barátja, Alessio „Uccio” Salucci ötödik lett, míg a Moto3-as mezőnyben vitézkedő Romano Fenati a 69. pozícióban zárta élete első szereplését.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: