DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Rali-vb három percbe sűrítve

Bár egy teljes évad történését még az idei, viszonylag simának tűnő Rali-vb szezonról is nehéz feladat egyetlen 3 perces klipbe sűríteni, a WRC TV munkatársai azonban vállalkoztak a feladatra és nem is vallottak szégyent, de ezt mindenki döntse el maga, mi megmutatjuk a végeredményt.

Sebastien Ogier kétszeres világbajnoki győzelmével az idei szezon végén büszkén feliratkozhatott a legnagyobb versenyzők közé, akik többször ünnepeltek bajnokként az évad befejeztével. Ezzel az eredménnyel a francia már WRC-s legendának mondhatja magát. 

E legendás címet 1979 óta tizenhét versenyző emelte a magasba, és Ogier-ig mindössze hét olyan versenyző volt, aki egymás után zsinórban kétszer az élen tudott végezni.

A Rali-vb promótere nem akármilyen gesztussal szerette volna felhívni a figyelmet a tehetséges versenyzőkre – a 2014-es katari díjkiosztón egy filmbemutatóra került sor, ahol a francia idei izgalmai mellett a másik hét kétszeres bajnokra is kitértek.

A három perces filmben külön kitérnek arra az Andreas Mikkelsen-re is, aki Mexikóban egy nagy perecet mutatott be. A Volkswagen-en kívül szerephez jut még Thierry Neuville a német shakedownon bemutatott bukfencével, mutatjuk: 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: