DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Off-road

Kis Ádám: Dobogón Humpolecben

Április 25-26-án egy sikeres FIA Közép-európai zónabajnoki autókrossz-versenyt teljesített Humpolecben a Levianus Motorsport versenyzője, Kis Ádám, aki értékes tapasztalatokat gyűjtött a Mitsubishi EVO Colttal.

Megosztanád az olvasókkal, hogy miként jutottál el az előkelő harmadik helyig?

Sajnos igen nehezen indult a hétvégénk, az autóval sem voltam összeszokva, a pályát sem ismertem és az időmérőm sem sikerült igazán jóra. A második időmérőn javítottunk, miközben a többiek rontottak, de ez is kevés volt, mert így is csak a harmadik sorból rajtolhattunk az első előfutamban. Azt gondolom, hogy egész jól sikerült a rajt, jól tudtam helyezkedni, viszont volt egy kis baleset előttünk, így az utolsó helyre estem vissza. Az utolsó előtti helyre tudtam a Coltot behozni, így a szombati nap keserédes volt.



Mit tartogatott számodra a vasárnapi folytatás?

A vasárnapi napunk is kisebb problémákkal indult, mert a második futamban berobbantotta a szélvédőmet egy szikla, mert nem kőnek nevezném. Kettétört az ablaktörlő lapátom, és a szerkezet is, amit nagy nehezen sikerült megjavítanunk. A második előfutam egész jól sikerült, mert az autót a negyedik helyre be tudtam hozni. Ez már bizakodásra adott okot. Aztán jött a fekete leves, mert a kiírás szerint elődöntő lett volna, ám mivel sokan kiestek a futamokon, ezért csak döntőt rendeztek. Így az utolsó rajtpozícióba állhattunk fel.

És ott?

A döntőről annyit, hogy szerintem egész nap akkor autóztam a legjobban. A rajtot nagyon jól elkaptam, az első kanyar után már az ötödik helyen autóztam a tizedikről. Volt még egy előzésem a harmadik körben, sikerült elmennem a cseh Rostislav Hilse mellett, aki egy Subaru Imprezával versenyzett. Majd az utolsó előtti körben, a harmadik helyen álló Miroslav Neumann-nak eltört a jobb első féltengelye, és keresztbefordult a pályán. Így már a harmadik helyen találtam magam, és behoztam a Coltot a dobogóra. A versenyen folyamatosan tudtam gyorsulni, ez bizakodásra ad okot a seelowi autókrossz Európa-bajnoki futam előtt.

Elégedett vagy ezzel az eredménnyel?

Az egész nappal nem vagyok elégedett, a döntőben nyújtott teljesítménnyel igen.

Találkozunk a Seelow-i Autocross EB-n, május nyolcadikán! 

Támogatók: Belföld Sped Kft., LKL Color Kft., Imperium Computer Kft., Adip’art Kft., Levianus Szolgáltató Kft., Silk Brother Kft.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: