DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Stoner: Le tudtam volna győzni Marquezt

A jelenlegi világbajnoki éllovas épp a 2012 végén visszavonult ausztrál helyén mutatkozott be a MotoGP-ben, így a két klasszis sosem tudta összemérni egymással az erejét, de Stoner úgy érzi, fel tudta volna venni a versenyt a spanyollal.

Casey Stoner 2012 végén vonult vissza a MotoGP-ből, a helyére pedig az a Marc Marquez érkezett, aki az előttünk álló hétvégén öt év alatt már negyedik vb-címét szerezheti a királykategóriában. Mindketten a legnagyobb klasszisok közé tartoznak, ehhez nem férhet kétség, egymás ellen azonban sosem mérkőzhettek meg a versenypályán – sőt, néhány évig a HRC tesztpilótájaként épp a spanyolt segítette az ausztrál, aki az elmúlt két évben viszont már a konkurenciánál, a Ducatinál tölt be hasonló szerepkört.

marquez-stoner



Mindenesetre Stoner úgy érzi, fel tudta volna venni a versenyt a Honda mostani ászával: „Mindig azt kérdezgetik tőlem az emberek, hogy le tudtam-e volna győzni Marquezt, és több dolog is arra utal, hogy igen. Nyertem Jorge, Valentino és Andrea (Lorenzo, Rossi és Dovizioso – a szerk.) ellen is, ők pedig mind legyőzték már őt, szóval nem látok rá okot, hogy én miért ne tudtam volna. És ahogy azt most teszi Dovizioso, a világbajnoki címért harcolhattam volna vele” – vélekedett a Gazzetta dello Sportnak adott interjújában a kétszeres vb-győztes.

Stoner egyébként újfent kihangsúlyozta, hogy nem bánta meg 2012-es döntését: „Tesztpilóta vagyok és egy olyan ember, aki elégedett az életével. Örülök, hogy nem kell már megbirkóznom a versenyzés jelentette stresszel. Élvezem a családommal töltött időt. Mindig csinálok valamit, sosem unatkozom. Sosem bántam meg, amit tettem, beleértve a visszavonulást is. Már nincs szükségem a versengésre. Négyéves koromban kezdtem el versenyezni, hosszabb pályafutásom volt, mint sok más embernek” – fogalmazott az ausztrál, hozzátéve, hogy már tervezik első 2018-as teszteket a Ducatinál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: