DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Lorenzo még nem áldozna be egy győzelmet Doviziosóért

A Ducati spanyol motorosa szerint még három futammal a szezon vége előtt is korai lenne egy esetleges pozíciócsere a versenyeken – Valenciában azonban már alighanem elengedné olasz csapattársát.

Andrea Dovizioso idei ötödik győzelmével 11 pontra megközelítette a világbajnokságot vezető Marc Marquezt, így három nagydíjjal a vége előtt továbbra is harcban van az összetett elsőségért. Mindeközben ducatis kollégája, Jorge Lorenzo még mindig elég hullámzó teljesítményt nyújt, bár tény, hogy az utóbbi hetekben egyre közelebb tudott kerülni a hőn áhított első győzelemhez. Már korábban is felmerült a kérdés, hogy a spanyol motoros segítené-e Doviziosót a világbajnoki küzdelemben, a végső hajrához közeledve pedig ismét előkerült a téma – amikor arról kérdezték az ötszörös világbajnokot, hogy akár első ducatis győzelméről is lemondana-e az olasz érdekében, így felelt:

lorenzo-nem-aldoz-2017



„A következő két versenyen még talán nem. Valenciában, az utolsó futamon más lenne a helyzet, de most még, ha lenne esélyem nyerni, aligha történne meg a pozíciócsere. Ha más helyezésről lenne szó, akkor esetleg, de ha győzelemről, ahhoz talán még túl korán van” – nyilatkozta Lorenzo a Motorsport.com szakoldal hasábjain. A spanyol egyébként úgy érzi, hogy egyre közelebb kerül ahhoz a bizonyos első sikerhez: elmondása szerint Misanóban és Motegiben is összejöhetett volna a hőn áhított elsőség.

„Kihagytunk néhány lehetőséget, például Misanóban: reális esélyem volt nyerni, hiszen öt másodperccel vezettem. A körülmények azonban nagyon nehezek voltak, én pedig elkövettem egy apró hibát, így elestem. Motegiben is úgy érzem, hogy jó esélyem lett volna a győzelemre, de aztán az eső felerősödött, és akkor már nem éreztem úgy magam a motoron, mint normál vizes pályán. Jobban szenvedtem, mint arra számítottam, pedig szerintem Motegiben lett volna a legjobb esélyem. Talán Phillip Islanden is lesz egy kicsi, Malajziában pedig több” – fogalmazott Lorenzo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: