DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Dovizioso elképesztő formában van!

A bolognaiak versenyigazgatója szerint parádés teljesítményt nyújtott az olasz a szezon első felében, és azt is tudja, mi hiányzik ahhoz, hogy Jorge Lorenzo is megérkezzen az élmezőnybe.

Andrea Dovizioso a 2017-es idény első felének egyik legkellemesebb meglepetése: miközben mindenki a Ducati új igazolásával, Jorge Lorenzóval volt elfoglalva, az olasz versenyző két futamot is megnyert, egy ponton a világbajnoki összetettet is vezette, s most is mindössze hat egységgel van lemaradva az éllovas Marc Marqueztől a harmadik pozícióban. Nem véletlen, hogy legújabb podcast-adásunkban mindannyian őt raktuk az első helyre a legjobban teljesítő motorosok listáján, de Paolo Ciabatti is csak dicsérni tudta őt:

ducati-2017-dovisioso-jo-formaban



„A célunk mindig az, hogy megnyerjük a világbajnokságot” – jelentette ki a Ducati versenyigazgatója a MotoGP hivatalos honlapjának nyilatkozva. „Ugyanakkor ez nem a legkönnyebb feladat, ha ennyi erős motoros és versenyképes gyártó van. Néhány közülük többet nyert, mint a Ducati, ráadásul sokkal nagyobb cégek, mint a miénk. Mégis ott vagyunk velük. Dovizioso elképesztő formában van. Rendkívül magabiztos és nagyon gyors. És úgy gondolom, egy ponton Jorge is meg fog érkezni az elejébe.”

Mindeközben Lorenzo mindössze egyetlen dobogós helyezést szerzett eddig, s csupán a bajnokság kilencedik helyén áll, de Ciabatti szerint erről részben a Ducati is tehet: „Tudjuk, hogy a kanyarsebesség terén még hátrányban vagyunk. Ezen dolgozunk. Tudjuk, hogy Jorgének még többre van szüksége, hogy jól érezze magát a motoron, ezért haladunk ebbe az irányba. Ez kissé tovább tart, mint amire mi vagy Jorge számítottunk, de már vannak biztató jelek a fejlődésünket illetően” – fogalmazott a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: