DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Mit vásárolt első fizetéséből Valentino Rossi?

A Sachsenringen is folytatódott a hagyomány, hogy a csütörtöki sajtótájékoztató végén a rajongók által a közösségi oldalakon feltett kérdésekre kellett válaszolniuk a jelenlévő motorosoknak – nem egy alkalommal okozott ez ismét igen nagy derültséget…

Elsőként a világbajnoki pontversenyt MotoGP-s karrierje során először vezető Andrea Dovizioso kapta meg azt a kérdést, hogy híres motorversenyzőként is be kell-e segítenie otthon a barátnőjének a házimunkába: „Igen, természetesen, ez a normális. Majdnem mindenben segítek, de ennek így is kell lennie. Elégedett vagyok a helyzetemmel, normális életet élek, és a kapcsolatunk is remek” – válaszolta a Ducati versenyzője.

motogp-sajtotajekoztato-sachsenring-2017



Maverick Vinalesnek arra kellett válaszolnia, melyik versenyzőt választaná, ha játszhatna a legújabb MotoGP17-es videojátékkal – és természetesen magát nem mondhatta: „Először is egy dolog: megnéztem a versenyzők adatait, és én elég alul vagyok a rangsorban – ez nem igaz!” – nevetett a spanyol. „Nem tudom… az biztos, hogy egy Yamahát választanék.”

Valentino Rossinak azt kellett felelevenítenie, mit vásárolt pályafutása legelső fizetéséből: „Szerencsés voltam, mert abban az időben a 125-ös és 250-es versenyzők is sok pénzt kaptak – ez egy jó időszak volt a motorsportban. Ekkor vettem az első autómat, ami egy Subaru volt, mivel éppen akkor töltöttem be a 18. életévemet” – emlékezett vissza a ma már 38 éves „Doktor”.

Marc Marqueznek azt kellett kiválasztania, hogy mivel foglalkozna a MotoGP-s karrierje után: indítana egy versenyzői akadémiát, átmenne versenyezni a Superbike-ba vagy a versenyirányításban vállalna szerepet. „A versenyirányítás kizárt” – nevetett a Repsol címvédője. „Talán egy versenyzői akadémiát indítanék, az elég érdekes, főleg a gyerekekkel való foglalkozás. De a versenyirányítás túl bonyolult, mindenki folyamatosan panaszkodik…”

motogp-sajtotajekoztato-sachsenring-2017-01

Danilo Petruccitól azt kérdezte egyik rajongója, hogy mit tenne, ha a barátnője arra kérné, hogy hagyjon fel a versenyzéssel. „Szakítanék a barátnőmmel, ez elég nyilvánvaló” – vágta rá a Pramac motorosa. „Vagy esetleg azt mondanám neki, hogy oké, akkor mostantól te mész dolgozni” – tette hozzá, mire az egész sajtóterem óriási nevetésben tört ki. „Most én vagyok az, aki dolgozik, valamiből élnünk kell…”

Végül a hazai kedvenc Jonas Folger került sorra, akinek azt kellett eldöntenie, kit vinne magával a müncheni Oktoberfestre és miért: „Elvinném Valét, hogy megmutassam neki a bajor hagyományokat” – mutatott a mellette ülő Rossira. „De amúgy Johannt (Zarcót, a csapattársát – a szerk.) is vinném, meg még… Hány embert vihetek?” – kérdezett vissza a Tech3 újonca, mire azt a választ kapta, hogy akár mindenkit: „Ó, akkor vinném a teljes MotoGP-mezőnyt, megmutatnám nekik az eseményt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: