DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Hayden ugrik be Pedrosa helyére Phillip Islanden

Az amerikai versenyző, aki néhány hete Aragóniában Jack Millert helyettesítette, egy verseny erejéig visszatér korábbi csapatához, a Repsol Hondához, amelynek színeiben a világbajnoki címét szerezte 2006-ban, hogy az Ausztrál Nagydíjon átvegye a Motegiben kulcscsonttörést szenvedő Dani Pedrosa ülését.

Dani Pedrosa a Japán Nagydíj második szabadedzésén mutatott be egy óriási high-side bukást, amely során eltörte a jobb kulcscsontját. A spanyol pilóta azonnal Barcelonába utazott, ahol szombaton sikeres műtétet hajtottak végre rajta, ám így is hetekbe telhet, mire visszatérhet a versenypályákra. Motegiben a HRC tesztpilótája, Hiroshi Aoyama vette át a helyét, Phillip Islanden azonban már nem a 15. helyen célba érő japán kap lehetőséget, a Repsol Honda ugyanis kedd délután bejelentette, hogy Nicky Hayden fogja helyettesíteni Pedrosát az Ausztrál Nagydíjon!

hayden-repsol-1



Az amerikai tíz évvel ezelőtt, 2006-ban épp ennek a csapatnak a színeiben lett világbajnok a MotoGP-ben, ráadásul akkor épp a most sérült spanyol volt a csapattársa. Hayden, aki jelenleg a Superbike-világbajnokságon szereplő gyári Honda-istálló versenyzője, idén nem először tűnik fel a királykategória mezőnyében, hiszen Aragóniában Jack Miller helyére ugrott be a Marc VDS Racingnél. Akkor a 15. pozícióban látta meg a kockás zászlót, ám papíron most sokkal versenyképesebb technika áll majd a rendelkezésére, így akár komolyabb eredményt is elérhet a MotoGP Legendák közé is beválasztott pilóta.

Először hallgassuk meg, mit mondott jelenlegi állapotáról Pedrosa: „Erős fájdalmat éreztem a műtét utáni néhány napban, de a dolgok lassanként kezdenek jobbra fordulni. Elhagytam a kórházat, szerdán pedig újabb ellenőrzés vár rám. Csak ezt követően lesz elképzelésünk arról, mennyi időt fog igénybe a gyógyulási folyamat és mikor leszek képes visszaülni a motoromra. Emellett szeretnék gratulálni Marcnak és a Hondának a világbajnoki címhez!”

hayden-repsol-3

Hayden természetesen örül az újabb felkérésnek: „Először is a legjobbakat kívánom Daninak, biztos vagyok benne, hogy még erősebben fog visszatérni, ahogy mindig is szokta ezt tenni. Számomra ez elképesztően kemény munkát fog jelenteni, de ez egyúttal egy lehetőség is, hogy tíz évvel a világbajnoki címem után visszatérhessek a régi álomcsapatomhoz!” – idézte fel a régi emlékeket az amerikai, aki így folytatta:

„Egy versenyhétvégét teljesíteni Phillip Islanden a gyári Hondán – már akkor is elképesztő érzelmek fognak el, ha csak rá gondolok, és nagyon hálás vagyok ezért a lehetőségért és a Honda bizalmáért. Emellett köszönettel tartozom a jelenlegi alakulatomnak is, hogy engednek indulni, ahogy a szponzoraimnak is. Mindenki keményen dolgozott a legapróbb részleteken, hogy ez létrejöhessen, most pedig már izgatottan várom, hogy repülőre szállhassak. Remélem, jó munkát fogok végezni a csapat számára. Phillip Islandet illetően két dolgot kell mindig számításba venni: az időjárást és a gumikat, de imádom ezt a pályát, s már alig várom, hogy ott motorozhassak” – mondta Hayden, aki a jövő hétvégi, sepangi fordulón azonban biztosan nem lehet jelen, hiszen a Superbike-vb katari szezonzáróján lesz érdekelt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: