DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Nicolas Terol a Schmidt Racingnél folytatja!

Rendkívül sikeres szezont tudhat maga mögött az év elején alakult Schmidt Racing, amely jövőre teljes szezont teljesít a Supersport világbajnokságon, ráadásul egy igazi ászt igazolt álmai valóra váltására: Nicolas Terolt, aki 2011-ben megnyerte a 125 köbcentis kategória vb-címét. Vele együtt új márka is érkezik, hiszen 2016-ban már MV Agustával versenyeznek majd a pilóták.

Vélhetően éppen ilyen szezonban reménykedve alapították meg az év elején a Schmidt Racing csapatát, amely az idei gyorsaságimotoros idényben sikert sikerre halmozott hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Az idei sikereken felbuzdulva egy ideje már a jövőt építi Balogh Róbert, a Schmidt Racing menedzsere, és ennek immár egyre több kézzel fogható jele van. Nemrég bejelentették, hogy 2016-ban teljes szezont teljesítenek a Supersport világbajnokságon, ám most kiderült, igencsak magasra helyezik a lécet.

2015-Schmidt Racing-Nicolás Terol1



Az idei Hondákat lecserélik MV Agustára, ám a legnagyobb dobás a 125-ös kategóriában, 2011-ben világbajnoki címet szerző Nicolás Terol leigazolása a 2016-os szezonra. A spanyol világklasszis Magyarországon írta alá a szerződését, így immár a Schmidt Racing versenyzőjeként folytatja a felkészülését. A 27 éves Terollal együtt egy bónuszt is kapott a magyar csapat, ugyanis az MV Agusta bejelentette, a világbajnok és a Schmidt Racing a teljes technikai támogatását élvezi 2016-ban.

Balogh Róbert csapatmenedzser: „Nagy örömömre szolgál, hogy az idei sikeres szezon után magasabb szintre léphetünk egy olyan kvalitású világbajnok motoros által, mint Nico. A márkaváltás mellett az Ő személye lesz az, amitől a legnagyobb előrelépést várom a 2016-os évben. Mindemellett Nico érkezésére való tekintettel az MV Agusta teljes technikai támogatását élvezzük majd, így minden gyári fejlesztést elsők között kapunk meg! Nem titkolt célom, hogy világbajnoki futamot nyerjünk még az idén! Úgy érzem, egy ilyen világklasszis leigazolása egyértelműen mutatja csapatunk erejét, és azt, hogy az irány, amerre haladunk, jó. Rövidesen azt is bejelentjük, kik lesznek Terol csapattársai, illetve azt, hogy versenyzőink közül ki melyik bajnokságban áll majd rajthoz.”

Nicolás Terol motorversenyző (Supersport): „Nagyon örülök és motivált vagyok, hogy a Schmidt Racing csapatához csatlakozhatom. Türelmetlenül várom, hogy megismerhessem a csapat tagjait. Rengeteget edzek és készülök, hogy minél jobb eredményeket érhessünk el és közösen jussunk el a csúcsra. Nagy terveim vannak, és az eddigiek meggyőztek arról, hogy jó helyre kerültem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: