DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Lorenzo még nem döntött az 1-es rajtszámról

A MotoGP 2015-ös világbajnoka elárulta: még nem döntötte el, hogy a címvédőknek járó 1-es rajtszámmal vagy a személyével gyakorlatilag összenőtt 99-essel fog rajthoz állni a 2016-os idényben.

Jorge Lorenzo pályafutása elején a 48-as rajtszámmal szerepelt a világbajnokságon, s azt használta még 2008-as királykategóriás debütálása alkalmával is. A spanyol akkori menedzserének, Dani Amatriainnak adózott ezzel, ő ugyanis szintén a 48-ast viselte a karrierje során. Miután azonban elváltak útjaik a 2009-es évad előtt, Lorenzo a rajongóival szavaztatta meg, mi legyen az új száma. Innentől kezdte el hordani a 99-est, amely mostanra gyakorlatilag összeforrt a yamahás pilóta nevével.

Lorenzo-főkép



A mindenkori regnáló világbajnoknak ugyanakkor lehetősége van arra, hogy az 1-es rajtszámot viselje a motorján, s Lorenzo élt is ezzel első, 2010-es címe után. 2012-ben begyűjtött második világbajnoki győzelmét követően ugyanakkor maradt a 99-esnél, s miután Marc Marquez sem cserélte le összetettbeli sikerei után a 93-ast – ahogy Valentino Rossi is teljes pályafutása során a legendás 46-ossal versenyzett –, Casey Stoner máig az utolsó olyan versenyző, aki 1-essel állt rajthoz a MotoGP-ben (2012-ben).

Lorenzo ugyanakkor a spanyol AS lapnak nyilatkozva elárulta, most ismét fontolóra vette, hogy a címvédőknek járó számot ragassza Yamahája elejére: „Még nem döntöttem el: vannak kételyeim” – válaszolta a jövő évi rajtszámát firtató kérdésre az ötszörös vb-győztes. „A világbajnoki cím ünneplése közben kikértem a csapatom véleményét is, és a többség a 99-esre szavazott, de végső soron a döntés az enyém, de még nem hoztam meg. Jó lenne viselni az 1-est, a 99-es viszont engem képvisel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: