DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Motor

Nicky Hayden MotoGP-legenda lesz

Az Ausztrál Nagydíj szombatján bejelentették, hogy a 2006-os világbajnok Nicky Hayden bekerül a gyorsasági motoros világbajnokság legendái közé. Az amerikai motoros a 22. pilóta lesz, aki ebben a megtiszteltetésben részesül.

Nicky Hayden a múlt héten jelentette be, hogy a 2015-ös idény végén elhagyja a királykategóriát, s jövőre már a Superbike világbajnokság mezőnyében húzza majd a gázt. A pályafutása során három futamgyőzelmet és egy világbajnoki címet szerző versenyző a valenciai szezonzárón hivatalosan is felveszik a MotoGP legendái közé: az amerikai pilóta kilenc évvel ezelőtti, legnagyobb sikerének helyszínén egy külön ünnepség keretein belül kerül be a Hírességek Csarnokába.



Az összesen 28 dobogós helyezést begyűjtő Hayden a 22. motoros lesz, aki ebben a megtiszteltetésben részesül. A MotoGP Legendák klubjának eddigi tagjai: Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees és Carlo Ubbiali.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: