DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Lorenzo: Én vagyok a leggyorsabb, de nem tudom kihasználni

A három fordulóval a szezon vége előtt 18 pontos hátrányban lévő Jorge Lorenzo úgy véli, az év nagy részében az ő tempója volt a legjobb, bizonyos tényezők azonban nem kedveztek neki, ezért nem ő vezeti a világbajnokságot. A spanyol bízik benne, hogy az utolsó versenyeken változik a szerencséje.

Jorge Lorenzo nyerte eddig a legtöbb futamot idén – szám szerint hatot –, ennek ellenére „csak” második a világbajnoki pontversenyben Valentino Rossi mögött, aki viszont csupán egyetlen alkalommal nem végzett dobogós pozícióban a 15 forduló során. Kettejük között jelenleg 18 pont a különbség, ami nem ledolgozhatatlan a hátralévő három nagydíj során, különösen a spanyol tempóját látva, aki szerint azonban most is csak a körülmények számára szerencsétlen alakulásának köszönhetően nem áll az összetett tabella élén:

lorenzo leggyorsabb01



„Katarban problémám volt a sisakommal, más versenyeken pedig én voltam a leggyorsabb szárazon, de eleredt az eső, ezért nem tudtam kihasználni a tempómat, hogy megszerezhessem a 25 pontot két-három vagy négy futamon” – nyilatkozta Motegiben megszerzett harmadik helyét követően a motoros, akit a crash.net szakoldal idéz. „Most vasárnap szárazon és vízen is én voltam a leggyorsabb, de aztán az esős kezdés után kezdett felszáradni a pálya, ezért nem tudtam megnyerni a futamot, amit szerintem megnyerhettem volna.”

lorenzo leggyorsabb

„Szóval igen, úgy vélem, főként a bajnokság ezen szakaszában, de összességében is én vagyok idén a leggyorsabb a motornak, a tempómnak és a koncentrációmnak köszönhetően. De ezek a körülmények most, amelyek talán változni fognak a következő három fordulón” – fogalmazott a yamahás, aki arra a kérdésre, hogy mi okozhatta, hogy az ő abroncsai jobban elfogytak a futam végére, mint Rossiéi, így válaszolt: „Ahogy Valentino is mondta: lehet a beállítás, a vezetési stílus vagy az, ahogy a futam elején nyomtam – nem tudom.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: