DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Crutchlow: Gyorsak voltunk, ha dobogóra álhattam

Cal Crutchlow a múlt hétvégi Argentin Nagydíjon megszerezte első dobogós helyezését a CWM LCR Honda csapat színeiben: a brit az utolsó kanyarkombinációban utasította maga mögé Andrea Iannone Ducatiját. Eközben újonc csapattársa, Jack Miller sem lehetett elégedetlen, hiszen 12. helyével ő lett a legjobb az Open kategória indulói közül.

A gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájának múlt vasárnapi termasi futamát követően a legforróbb téma Marc Marquez bukása és Valentino Rossi újabb győzelme volt, ám Cal Crutchlow számára is rendkívüli jelentőséggel bírt az argentin forduló, hiszen a brit először állhatott dobogóra új csapata, a CWM LCR Honda színeiben. A pilóta az utolsó kanyarig nagyszerű meccset vívott a ducatis Andrea Iannonével, akit végül maga mögé tudott utasítani. Ezzel Crutchlow azon kevés versenyző közé került, aki Hondával, Yamahával és Ducatival egyaránt végzett már a top3-ban a MotoGP-ben. Természetesen a motoros rendkívül boldogan nyilatkozott a leintést követően alakulata hivatalos sajtóanyagában:

orig_865b0dd7b7c3c4e948f29e41b556a92f



„Nagyon örülünk, hogy dobogós helyezést szereztünk: ha ide felállhatok, az általában azért van, mert gyorsak voltunk! A CWM LCR Honda csapata nagyszerű munkát végzett, rendkívül keményen megdolgoztunk ezért a harmadik helyért. A terv végig az volt, hogy az elején engedjük Marcot meglógni, a többi srácot viszont tartsuk fel, a végén pedig próbáljuk keményen húzni a gázt. A futam középső része ugyanakkor rosszul sikerült számomra, párszor megbicsaklott a motor, és én is elkövettem néhány hibát, de a legjobbamat próbáltam nyújtani, hogy a végére is maradjon tapadásunk – és úgy tűnik, ez kifizetődött! A negyedik hellyel is elégedettek lettünk volna, hiszen onnan indultunk. Viszont Marc bukásával szerencsénk volt, de végül is megküzdöttünk érte, szóval megérdemeltük.”

Az LCR számára különösen jól sikerült a dél-amerikai kiruccanás, hiszen másik pilótájuk, az újonc Jack Miller 12. helyével mindenkit megelőzött az Open géposztályban. Az ausztrál motoros a következőket mondta erről: „Nagyszerű volt a vasárnap, folyamatosan lépegetünk előre, és örülök, hogy ilyen mértékű fejlődést láthatok. Lépésről lépésre közelebb kerülünk az elejéhez. A pálya nagyon meleg volt, így a gumik teljesen tönkre is mentek a végére, rengeteget csúszkáltunk. Nem tudom eléggé megköszönni a csapatnak, hogy olyan gépet adtak nekem, amilyenre szükségem volt. Sokat kellett dolgoznunk ehhez a warm upon, de nagyon boldog vagyok” – zárta gondolatait Miller, aki a hétvége előtt még egy sósivatagban is látogatást tett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: