DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Méhes meglátása: Csak a verseny ne lett volna

A Red Bull épített egy pályát a Mercedesnek - szólt a maró gúnnyal megfogalmazott ítélet az Osztrák Nagydíj után. Pedig nem erről szólt a történet.

Amit Dietrich Mateschitz a fejébe vesz, az előbb-utóbb megvalósul, és nem is akárhogyan. A Red Bull Ring egy elképesztő létesítmény lett, és az osztrákok tényleg a lelküket kitették, hogy emlékezetes maradjon a 11 év után hazájukba visszatért Forma-1-es hétvége.



 



 

Ezzel nem is volt baj, elvégre volt minden: repülő-bemutató, népviseletes lányok, koncertek, Legendák Versenye, etetés-itatás.

És voltaképp a sógorok biztosra mehettek, akármelyik esélyes csapat nyer, nekik jó: vagy Red Bull-siker születik az osztrák csapattal, vagy Mercedes, Laudával és Toto Wolff-fal.



 

De nyilván az elsődleges óhaj az lett volna, főképp Daniel Ricciardo kanadai győzelme után, hogy a tökéletessé magasztosodjon a Red Bull márkanév, és valamelyik bikás autó száguldjon át elsőként a célvonalon.



 



 

Hát nem száguldott. Sebastian Vettel alatt az RB10 gyakorlatilag végig rakoncátlankodott, és előbb az a csúfság esett meg a négyszeres bajnokkal, hogy el sem jutott a Q3-ig. Aztán, hogy teljes legyen a fiaskó, már a második körben jelezte, hogy az erőforrás elfogyott a kocsiból, és bár még ment egy ideig az utolsó helyen körözgetve, a csapat végül úgy döntött, hogy kiállnak. És hát ezúttal Ricciardonak sem volt semmi esélye ezúttal.



 



 

Ezzel szemben most a Williamsek támadtak fel. Az év eleje óta sejthető volt, hogy a Mercedesszel szerelt brit kocsik okozhatnak meglepetést, de valahogy sehogy sem akart kijönni nekik a lépés. Nem úgy a stájer hegyek tövében: FelipeMassa 2008 után először pole-t futott, és mellőle csapattársa, Bottas rajtolhatott.



 


Más kérdés, hogy a versenyben már tehetetlenek voltak a Mercedesekkel szemben, és hiába rajtolt Lewis Hamilton egy elrontott Q3-as kör után csak a 9. helyről, a 2. körben már 4. volt, aztán szépen felzárkózott Rosberg mögé másodiknak.



 



 

Rosberg pedig simán behúzta az újabb győzelmet, és egyre magabiztosabban vezeti vb-t - mint ahogy a futamokon is teljesen meggyőző a teljesítménye, hibátlanul és higgadtan vezet. Már azok is - köztük én is -, akik úgy vélték Hamilton tavaszi sikersorozata után, hogy a brit srác felőrli Rosberget, és ezért nincs kétség, hogy kettőjük közül ki lesz idén a bajnok, hajlanak arra, hogy mindez épp fordítva fog történni. Tény, hogy a technika ördöge eddig csak Hamiltonnal babrált ki, és előbb-utóbb Rosberget is eléri majd valami malőr. Na, akkor kell majd Hamiltonnak győznie, különben tényleg búcsút inthet az idei bajnokságnak.



 

Szóval, Osztrák Nagydíj alapból csillagos -5ös, Mateschitznek már csak azt kell elintéznie, hogy a futam is sziporkázzon!



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: