DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Méhes meglátása: Régi csibészek

Érdekes végignézni, ki mindenki hallatta a hangját valahai autóversenyző a csapatutasítás és folyományai terén. Tudhatnak valamit a nagy öregek?

Az, hogy Malajziai Nagydíjon történt Red Bull Racing és Mercedes csapaton belül történt főnöki beszólogatások után.

Itt egy hevenyészett névsor, én legalábbis az ő elmélkedéseiket olvastam: Jackie Stewart, John Watson, Gerhard Berger, Alexander Wurz, Alan McNish, és most a végén csatlakozott még, igaz, inkább a gumikkal kapcsolatban nyilatkozó Jean Alesi. Jellemző, hogy az amúgy odamondogatásokban ugyancsak aktív, a szájára lakatot soha nem tévő Niki Lauda ezúttal egy mukkot sem szólt - elvégre Mercedes-nagyfőnökként ugyancsak érintetett a Hamilton-Rosberg csata ilyetén lerendezése ügyében.



Kérdés, hogy a múlt arcai valóban hozzá tudnak-e tenni még valamit érdemben egy agyoncsócsált témához, vagy éppen ők azok, akik kimondhatják a valódi ítéletet. És, ugye, azt látjuk, hogy voltaképp ahány megszólaló, annyi eltérő nézőpont. Nem csak amiatt, hogy Sebastian Vettel jól tett-e, hogy lenyomta Webbert, hanem az egész csapatutasítás filozófiáját illetően. Sőt, mint McNish, már jóslásokba is bocsátkoztak, hogy a Mercedesnél szerinte Hamilton bizton számíthat a No.1. státuszra - mondjuk, ehhez sem kellett persze nagy merészség, ilyet mondani. A leginkább Wurz találta a fején szöget, aki nem volt szemérmes, és kimondta a nagy igazságot: a csapatutasításos botrány lehet, hogy szemét dolog, de PR-szempontból nem is lehetett volna jobbat kitalálni így év elején, hogy rögtön a F1-től legyen hangos a sportsajtó. És nyilvánvaló, hogy a lassan három hete zajló polémia is ki tud fáradni, úgyhogy a "régi csibészek" megszólalása, persze attól függően, kinek milyen múltja és rangja van, még mindig fel tudja pörgetni a dolgokat.

Azért is jó, hogy jön a Kínai Nagydíj, mert hétfőn talán már másról fogunk vitázni. Aztán ki tudja"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: