DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Jorge Lorenzo Maranellóban járt

A négyszeres gyorsasági motoros világbajnok, Jorge Lorenzo ma Maranellóba látogatott, ahol megtekintette a Ferrari főhadiszállását, és Fernando Alonsóval is találkozott.

A Yamaha versenyzője megnézte a LaFerrari és az új California T modelleket, valamint a gyártócsarnokot is bejárta, ahol a Ferrari nyolc és tizenkét hengeres motorjai készülnek. A mallorcai versenyző Fiorano versenypályájára is ellátogatott, ahol Marc Genével találkozott, aki régi Forma-1-es autók tulajdonosainak tartott vezetéstechnikai oktatást.

 

Lorenzo idén megjelent már a monacói és barcelonai F1-es nagydíjakon, utóbbi helyszínen pedig a Ferrari pilótáival is találkozott, Kimi Raikkönennel sisakot is cserélt. Fernando Alonsóval ismét összefutott, honfitársa ugyanis éppen a csapat szimulátorában készült a soron következő versenyekre, amíg a silverstone-i teszten Pedro De La Rosa körözött, holnap pedig Jules Bianchi fog.

 



"Csodálatos, amit Enzo Ferrari létrehozott, ez a márka más, mint bármi a világon. Van valami egyedülálló benne, hívjuk karizmának vagy varázslatnak. A Ferrari még egy olyan sportoló számára is egyedülálló, mint én" - dicsérte Lorenzo az olasz istállót.

 

A spanyol MotoGP-s csapattársa az a Valentino Rossi, akivel kapcsolatban egy időben lehetségesnek tartották, hogy a Ferrarival a Forma-1-re vált - számos alkalommal tesztelt is a csapattal. Lorenzo elárulta, a négykerekű sport tőle sem áll távol. "Korábban én is kipróbáltam egy versenyautót, egy GP2-est, de rájöttem, hogy mindenkinek érdemes kitartania amellett, ami a legjobban megy neki. Jó vagyok a motorversenyzésben, de négy keréken sosem érném el Alonso vagy Raikkönen szintjét."

 

Lorenzo a péntektől vasárnapig már Németországban, a Sachsenringen versenyez, és alighanem jó néhány kérdést fog kapni arra vonatkozólag, nem látogatta-e meg a hét elején egyidejűleg a Ducati főhadiszállását is a Ferrari-bázis közelében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: