DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Rosberg és Hamilton még egyszer átbeszéli a bahreini csatát

Nico Rosberg elárulta, a Kínai Nagydíj hétvégéje a Bahreinben történtek kielemzésével kezdődik majd a Mercedes számára. Ő és Lewis Hamilton még egyszer átbeszélik kettőjük intenzív csatájának részleteit, de hangsúlyozza, hogy nincs közöttük feszültség az események miatt.

A mezőnytől elhúzó két Mercedes domináns győzelmet aratott két hete Bahreinben, ám az első helyért így is kiélezett küzdelem folyt, amint a rajtnál az élre kerülő Hamilton próbálta kivédeni csapattársa támadásait. Végül a gyorsabbnak tűnő Rosbergnek kellett megelégednie a második hellyel.

 

 

"Teljesen megszokott, hogy egy csapatban a számos eseményt és kiélezett csatát hozó versenyek után sor kerül ilyen beszélgetésekre. Ezek nagyon fontosak annak érdekében, hogy magunk mögött hagyjuk a történteket" - indokolta a német csütörtökön az összejövetel szükségességét.

 

 

"Mi ezt ma fogjuk megtenni. Mindenki meghallgatja a többiek véleményét, és lezárjuk az előző hétvégét. De ez egy teljesen szokványos folyamat, aminek mindig meg kell történnie. Tanulnunk kell a történtekből, hogy erősebben lépjünk tovább."

 

 

Rosberg rámutatott, gyerekkoruk óta már számos esetben tisztázniuk kellett bizonyos eseteket Hamiltonnal, így a helyzet egyikük számára sem újdonság.

 

  "A mi kapcsolatunk mindig is ilyen volt. Nem először folytattunk szoros csatát egymással. Rengeteg ilyenen átestünk már 13 éves korunk óta. Olykor az utólagos megbeszéléseink is parázs hangulatban zajlottak ezen esetek után, de mindig egymást tisztelve hagytuk magunk mögött a történteket. Ez mindig működött, és szerintem a jövőben is fog" - zárta a pontversenyt vezető német.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: