DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: A Formula-1-nek még javulnia kell

Lewis Hamilton úgy érzi, a Formula-1-nek több problémát meg kell oldania az idei évben, annak ellenére, hogy két héttel ezelőtt Bahreinben izgalmas versenyt láthatott a közönség.

A futam során Hamilton és csapattársa, Nico Rosberg kemény harcot vívott az első helyért, ez volt a Bahreini Nagydíj csúcspontja, mellyel sikerült az új szabályokat ért kritikákat elhallgattatni. Hamilton azonban úgy érzi, egy jó verseny még nem old meg mindent.

"A helyzet az, hogy ebben a sportban és általánosságban a sportban, egy jó nap és megváltozik a vélemény és az egész helyzetről kialakított nézet. Ez mutatja, hogy vannak jó dolgok a sportban, de még sok helyen lehet javulni."

 





Hamilton azt megelőzően nézte meg felvételről a versenyt, hogy Sanghajba utazott és beismerte, látványos futam volt.

"Egészen izgalmas verseny volt. A hétvégén sikerült otthonomban egy kis időt eltölteni családommal és megnéztük a futamot. Egészen érdekes volt látni a csapattársak közötti harcot. Kissé olyan volt, mint a gokartverseny, de nem tudom, hogy mindig ilyen lesz-e. Nagyszerű futam volt és remélem, hasonlóak lesznek még az év során. Nem lehet túl gyakran ilyet látni. Nyilvánvalóan a gokartban nincs leszorítóerő, csak mechanikai tapadás, így a kerék-kerék elleni harc sokkal izgalmasabb. Mindenki, akivel a repülőtéren, bevásárlóközpontban, vagy bárhol találkoztam, extázisban és izgatottan beszéltek az elmúlt versenyről. Még mindig bizseregnek, ez nagyszerű, biztos vagyok benne, sikerült néhány rajongót nyerni és az emberek sokkal inkább érdeklődnek a futamok iránt. Úgy érzem jó ez a sportnak."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: