DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Red Bull: A hungaroringi siker édesebb

A Red Bull Formula-1-es csapata elmondta, a Magyar Nagydíj megnyerése sokkal jobb volt, mint a kanadai futamé, mert a Hungaroringen a Mercedes domináns autóinak nem voltak problémáik.

Daniel Ricciardo továbbra is az egyetlen pilóta, aki a Mercedest legyőzve a dobogó legfelső fokára állhatott, a Magyar Nagydíjon az utolsó körökben tudott előzni és trükkös körülmények között megnyerte a versenyt.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint az érzelmek sokkal nagyobbak, mint Kanadában, ahol Ricciardo számára előnyös volt, hogy a Mercedes párosának, Nico Rosbergnek és Lewis Hamiltonnak megbízhatósági problémái voltak.

"Ez még örömtelibb, mint Montreal, mert meghibásodások nélkül sikerült legyőzni őket" - mondta el Horner. "Jó stratégiát választottunk és Daniel nagyszerű teljesítményt nyújtott. A kerékcserék jól sikerültek, az előzések kiválók voltak és úgy sikerült legyőzni a két Mercedest, hogy nem voltak problémáik."




Habár Ricciardót segítette a korai biztonsági autós fázis - amely számára a lehető legjobbkor érkezett -, Horner úgy érzi, az ausztrál teljesítménye is kellett a győzelemhez.

"A fiú meglovagolta akkor az önbizalom hullámát. Az autót jól vezette és a dolgok is jól alakultak számára. Kritikus eleme volt a versenynek az első kerékcsere megfelelő időzítése, de ezt követően az utolsó előtti etapban problémánk akadt a motor egyik hengerével. A Renault szakembereinek sikerült az érzékelőt letiltaniuk, majd Daniel előzései az utolsó öt körben egy remek versenyt eredményeztek."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: