DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso szerint Kimi már összeszedhetné magát

Fernando Alonso ötödik helyével újabb értékes pontokat gyűjtött a bajnokságban, csapattársa, Kimi Raikkönen azonban nem tudott a legjobb tíz közé férni. Alonso figyelmeztetett: itt az ideje mindkét autónak egyformán teljesítenie.

A Williams újból, sorozatban a harmadik versenyen a mezőny második erejének bizonyult, Valtteri Bottas második helyének köszönhetően pedig feljöttek a bajnokág harmadik pozíciójába, megelőzve az egész eddig ott tanyázó Ferrarit. Ez Alonso felhívásának az oka, ami egyébként nem alaptalan: az év eddigi tíz futamán a spanyol 97, Raikkönen 19 pontot szerzett.

 

"A konstruktőrök bajnokságában talajt veszítettünk a Williamsszel szemben" - mondta Alonso a spanyol sportújságnak, a Marcának a hétvégi Német Nagydíjon. Burkolt felszólítása ezután következett: "Újra csak egy autóra számíthattunk, amin mindenképpen javítanunk kellene."

 



Ami tény, szinte senki sem gondolta volna, hogy Kimi Raikkönen idén ennyire jelentősen alulmarad Fernando Alonsóval szemben. A 2007-es világbajnokot üldözi a balszerencse - gondoljunk csak balesetére a silverstone-i futam első körében -, de az eredmények így is beszédesek. A finn legjobbja két hetedik hely, míg Alonso csupán egyetlen futamon végzett a hatodiknál rosszabb pozícióban.

 

A spanyolok kétszeres vb-je egy tényezőről nem tett említést: valójában egyelőre a Williams is csak egyetlen autóval gyűjti az eredményeket, mivel Felipe Massa Silverstone-ban - éppen Raikkönen balesetébe keveredve - és Hockenheimben is már az első körben búcsúzni kényszerült.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: