DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hogyan győzi le Ricciardo Vettelt? - Már kapható a legfrissebb AFM

Megjelent Magyarország motorsport magazinjának legfrissebb, júniusi száma, benne a Red Bull legújabb házon belüli csatájának elemzésével és több exkluzív véleménnyel, interjúval, értékeléssel.



Vettel számára egyelőre nem csak az okozhat fejfájást, hogy Renault motorral szerelt autója képtelen versenyre kelni a Mercedes domináns autóival: hirtelen egy másik nehézséggel is szembe kell néznie. Ricciardo jött, látott, és az első hat hétvégéből ötön is jobb tempót autózott nála. A lap utánajárt, mi állhat Vettel küszködésének hátterében, illetve milyen jelek utalhattak már az elmúlt években is az ausztrál kimagasló tehetségére.

 

 

A 2014-es felkészülésben a három motorgyártó közül egyértelműen a Mercedes végezte a legjobb munkát. A márka angliai gyárában semmit nem bíztak a véletlenre, a részleg vezetője pedig most betekintést nyújtott abba, hogy milyen elvek mentén dolgozva, milyen megoldásokkal sikerült megalkotniuk azt a hajtásláncot, amely futószalagon szállítja a győzelmeket Lewis Hamilton és Nico Rosberg számára.

 

 

Ki jöhet majd Ecclestone után - merül fel egyre gyakrabban a kérdés a Formula-1 berkeiben. A 83 éves üzletember felett lassan az idő is eljár, de sokkal aggasztóbb számára jelenleg is zajló bírósági tárgyalása, amelyből nem feltétlenül fog jól kijönni. Az Autósport és Formula Magazin utánajárt, ki követheti őt a trónon, és felmerült Zak Brown neve, aki már jelenleg is megkerülhetetlen üzletember a szponzorokat kereső F1-es csapatok életében.

 

 

Az AFM a Monacói Nagydíj hétvégéjén mikrofonvégre fogta a kétszeres F1-es világbajnok Mika Hakkinent, aki készséggel idézte fel 1998-as ottani győzelmének emlékeit. A jelenleg Valtteri Bottas menedzselésével foglalkozó finn kifejtette véleményét a Mercedes pilótái között dúló csatáról, a sokak által kritizált motorhangról, és elárulta, mennyi esélyt lát arra, hogy fia egy napon a nyomdokaiba lépjen.

 

 

A legendás pilóta legendás csapata, a McLaren napjainkban nem a kiugró eredményeiről híres, így nem csoda, ha Ron Dennis, a korábbi csapatfőnök nemrégiben ismét a kezébe vette az irányítást. Hogy milyen eszközökkel próbál rendet tenni a keménykezű sportvezető Wokingban, azt a legfrissebb lapszámból tudhatják meg a rajongók.

 

 

Robert Kubica ugyan már nem az F1-es pályákon próbál bizonyítani, de népszerűsége ugyanolyan töretlen, mint a korábbi esztendőkben. A lengyel kiválóságot balesetéről, karrierje eddigi legérdekesebb pillanatairól, ralis tapasztalatairól és jövőbeli terveiről is faggatták az F1 Racing olvasói - az AFM júniusi kiadványa most ezt az interjút is magyarította olvasóinak.

 

 

A magazin egy másik nagy bajnokkal, a Dakar Rali idei győztesével is beszélgetett. Joan "Nani" Roma autós sikerének körülményei a verseny után is sokáig beszédtémát jelentettek, de a spanyolt nem érdeklik a kritikák, és máris gőzerővel készül a jövő évi megmérettetésre. Bár a spanyol nemrégiben egy a ralitól merőben eltérő versenysorozatban is diadalmaskodott, elmondása szerint soha nem fordult meg a fejében, hogy a sivatagról aszfaltra váltson.

 

 

Június 1-jén 26 év távollét után ismét hazánkban versenyzett a DTM mezőnye. Az AFM is ott járt a Hungaroringen, így testközelből számolhat be a BMW, az Audi és az egyelőre formán kívül teljesítő Mercedes harcáról, akik izgalmakban gazdag küzdelmet bonyolítottak le a pályára kilátogató 33 ezer néző előtt.

 

A legfrissebb, 132 oldalas AFM a MotoGP, a rali-vb és a többi népszerű hazai és nemzetközi autósport-széria híreivel és háttéranyagaival megvásárolható az újságosoknál, vagy előfizethető a formula.hu weboldalon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: