DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Gyorsasági (Gy)

Osztrák síbajnok a Lotus Ladies Cup mezőnyében

Az osztrák síválogatott tagja, Cornelia Hütter (21) is csatlakozik a Lotus Ladies Cup mezőnyéhez a hétvégén (júl.5-6) rendezendő két versenyre, az ausztriai Red Bull Ringen.

A fiatal  sportoló 2011-ben debütált a sí Világkupa sorozatban, ahol azóta is versenyez. Az elmúlt szezont lesiklásban és super-G-ben is a 18. helyen zárta. Cornelia a Téli Olimpiai Játékokon is részt vett Szocsiban, az osztrák válogatott tagjaként.

A csinos sportolólány  nem csak a havas lejtők, hanem az autózás szerelmese is. Már 2011-ben rajthoz állt a Hungaroringen, kis túraautó kategóriában, egy Suzuki Swift Sport volánjánál, a Herzog Motorsport színeiben. Ezen kívül többször versenyzett az osztrák és a szlovén Suzuki bajnokságban is.



A síversenyző reménykedik benne, hogy a festői osztrák Alpok lábainál fekvő Forma 1-es pályán jó teljesítményt nyújt majd, annak ellenére, hogy most először próbálhatja ki a Lotus Elise versenyautót. A bajnokság 3. és 4. futama egyébként a Kamion Európa-bajnokság betétfutama lesz, ahol a tervek szerint tizenkét lány áll rajthoz.

"örülök, hogy bővült a csapat, ráadásul nem akármilyen újonccal. Az osztrák lány igazi profi sportoló, aki versenyhelyzetben maximálisan odateszi magát, ráadásul ezt a pályát nagyon jól ismeri."- mondta Bende Adrienn, az idei első két futam győztese.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: