DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Gyorsasági (Gy)

Vegyes érzelmek a Cargo Racingnél a Pannóniaring után

Az előzőnél mindenképpen jobban sikerült a Swift Cup Europe idei szezonjának negyedik versenyhétvégéje a Cargo Racing versenyzői számára, de Bernula ""Denevér" István és Fekete Balázs így is csak részben elégedettek a Pannóniaringen bonyolított forduló tapasztalataival.

Míg a Salzburgringen bukások és műszaki malőrök sorozata keserítette a GFS Oxxo Energy Team kötelékében induló két elsőéves pilóta életét, addig a Pannóniaringen egy fokkal jobban alakultak a dolgaik. A technika ördöge ezúttal sem kímélte Bernulát és Feketét, akik ennek ellenére is lényegesen jobban szerepeltek, mint az ausztriai kiruccanás során.



 

Ostffyasszonyfán a "Denevér" a szokásos lelkes, lendületes kezdést produkálta: a szabadedzéseken rendre az élmezőnyben tanyázott és jól szerepelt az időmérő edzésen is, ahol a 2. rajthelyet szerezte meg. Ezt a vasárnapi első futamon egy 3. helyezés követte: a villámrajtnak köszönhetően a pilóta a mezőny élére állt, de Swift Sport 1.6-os teljesítménye rejtélyes okok miatt rohamosan romlott, így előbb Balogh Bencével, majd Benyó Mátéval szemben is veszített egy pozíciót és a 3. helyen futott be. A jelenség a második, fordított rajrácsos futamon is jelentkezett, így a pilótának ezen a versenyen egy 6. helyezést sikerült összehoznia.



 

"Furcsa kettősség van bennem a pannóniaringi forduló után. A szabadedzések nagyon jól sikerültek, az időmérőmmel sem voltam elégedetlen, de aztán hirtelen minden megváltozott. Mintha kicserélték volna az autómat, ugyanis akárhogyan próbálkoztam, nem sikerült kihozni belőle azt a teljesítményt, amelyet az előzmények alapján vártam. Az mindenképpen pozitívum, hogy újra dobogóra állhattam és a múltkori botlás után sikerült javítanom a bajnoki ponttáblázaton, de őszintén szólva nagyon várom, hogy az autó túljusson végre ezen a problémás fázison" - értékelt Bernula István, aki a Swift Cup Europe ponttáblázatán a 4. helyről visszakapaszkodott a 2. pozícióba, a magyar bajnokság 1.6-os géposztályában pedig szintén a 4. helyet foglalja el a tabellán.



 



 

Fekete Balázs feledtetni akarta a látványos salzburgingi bukást, ami sikerült is a mindössze 13 éves versenyzőnek, aki ennek ellenére csapattársához hasonlóan csak részben volt elégedett. Ebben fontos szerepet játszottak az ismét jelentkező fékproblémák, amelyekkel ismét meg kellett birkóznia az első futamot a mindkét futamon a 10. pozícióban leintett ifjú tehetségnek.



 

"Az Ausztriában történtek után jó volt újra autóba ülni. Az ottani baleset egyáltalán nem vetett vissza, ugyanolyan lelkesedéssel és önbizalommal szálltam be a Swiftbe, mint korábban. Annak ellenére is élveztem a hétvégét, hogy végig technikai gondokkal bajlódtunk. Van ennek is haszna, a problémák forrásának keresése során is sokat lehet tanulni, számomra pedig mindennél fontosabb, hogy minél több tapasztalatra tegyek szert"- értékelt Fekete Balázs, aki a magyar bajnokság ponttáblázatán a 7. pozíciót birtokolja, míg a Junior Kupában a 3. pozícióban állomásozik.



 

A Cargo Racing Suzuki-pilótái számára július 4-6-án következik az újabb bevetés, amikor a Red Bull Ringen, a Truck Race Európa-bajnokság ausztriai hétvégéjének betétszámaként mérkőznek majd meg egymással.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: