DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Gyorsasági (Gy)

24 órás bicikliversenyen indult a Lotus Ladies Cup

A Lotus Ladies Cup 4 versenyzője is rajthoz állt a Slovakiaringen rendezett 24 órás kerékpárversenyen, ahol sok sportoló és autóversenyző rajzhoz állt.

Bende Adrienn, György Anett, Kapitány Dorottya és a szlovák Veronika Vanyova vállalták, hogy egy teljes napig köröznek az 5922 méter hosszú pályán. Igaz, a Lotus Elise versenyautókat ezúttal biciklikre cserélték. 

 

"Azt gondoltuk, jó felkészülés lesz ez a megmérettetés a következő futamunkra, amelyet július 4. és 6. között Ausztriában, a Red Bull Ringen rendezünk." - mondta Bende Adrienn, aki számára nem indult jól a nap.

 

"Miközben az autóról pakoltuk le a bicikliket, az egyik megcsúszott és olyan szerencsétlenül esett a kezemre, hogy a küllők csontig elvágták az ujjamat, így a versenyt a Slovakiaring orvosi központjában kezdtem. Amikor megláttam a sebet, az ájulás kerülgetett, de aztán vállaltam a biciklizést, nem akartam cserbenhagyni a többieket."


A lányok körülbelül 12 perc alatt tesznek meg egy kört a pályán, ami sokkal lassabb, mint amikor a saját versenyautóikkal köröznek a szlovák aszfaltcsíkon, de nagyon élvezik a száguldásnak ezt a lassabb formáját is. 

A Lotus Ladies Cup teljes mezőnye, egyébként augusztus 8. és 10. között áll majd rajthoz a Slovakiaringen, ahol a bajnokság 5. és 6. futamát rendezik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: