DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Gyorsasági (Gy)

Egyetlen cél lebeg a Cargo Racing Suzuki-pilótái előtt

Újra versenyez a Cargo Racing két pályaversenyzője, Bernula István és Fekete Balázs: a Swift Cup Europe idei szezonjának negyedik, a Pannóniaringen megrendezésre kerülő összecsapásán mindkét versenyző előtt egyetlen cél lebeg, mégpedig az, hogy feledtessék a legutóbbi, salzburgringi összecsapás gyötrelmeit.

Mint ismeretes, a versenyzőtársai által Denevérnek becézett Bernula István, valamint Fekete Balázs ausztriai hétvégéjét is fékproblémák és balesetek tették kellemetlen emlékké. A régi mondás szerint minden rosszban van valami jó, ami a GFS Oxxo Energy Team színeiben szereplő pilóták esetében annyit jelent, hogy Ostffyasszonyfán mindketten extra motivációval vágnak majd neki az újabb bevetésnek.



 



 

"Nehezen dolgoztam fel a Salzburgringen történteket" - mondta Bernula István, aki a salzburgingi botlással az FIA Swift Cup Europe, valamint a magyar bajnokság 1,6-os géposztályának ponttáblázatán is visszacsúszott a 4. helyre. "Ez az első szezonom a pályaversenyzés világában, így nem volt könnyű megemészteni, hogy egy olyan fékproblémával találtuk szembe magunkat, amelyre a csapat hiába kereste a megoldást egész hétvégén. Szerencsére azóta már kiderült, hogy mi volt a gond, egy rövid tesztet is bonyolítottunk a Pannóniaringen, ahol arra törekszem majd, hogy lehetőleg dobogós helyezéseket érjek el és sok pontot szerezzek."



 

Fekete Balázs a Swift Cup Europe idei szezonjának egyik legnagyobb bukfencét élte át Ausztriában, ahol egy látványos piruett után Swift Sport 1.6-osával a Salzburgring egyik korlátjára felakadva fejezte be a hétvégét: "Sokan kérdezték tőlem azóta, hogy miért éreztem a baleset közben, de erre most is csak azt tudom mondani, hogy olyan gyorsan történt minden, hogy szinte felfogni sem volt időm. Utólag sokat gondolkodtam, elemeztük a bukásom körülményeit és nyugodtan mondhatom, hogy sokat tanultam ebből az incidensből. Számomra idén a tapasztalatgyűjtés a legfontosabb, erre törekszem majd a Pannóniaringen is, ugyanakkor bízom benne, hogy sikerül majd értékes pontokat gyűjteni" - fogalmazott a mindössze 13 esztendős versenyző.



 

Fekete a magyar bajnokság 1.6-os géposztályában jelenleg a 7. pozíciót foglalja el és érdekelt a Junior Kupában is, ahol a 3. pozícióban állomásozik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: