DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Gyorsasági (Gy)

Gender Racing Team: Új szezon, új esélyek

A Gender Racing Team öt autóval vág neki a 2014-es szezonnak. Az Autó Motor Tuning Sport Expo-n már az új csapattagok is megjelentek.

Királykuti Márk és Eszenyi László mellett Balogh Zoltán, Rónai Tamás és Casper Thomsen terelgeti a másik három versenygépet. A munka már gőzerővel folyik, de azért az április végi szezonkezdetig van még munkája a csapatnak. Tóth Tamás és alakulata már lassan három hónapja dolgozik.



 



 

"Ez az első nagyobb autós megmozdulás az idén, úgyhogy mondhatjuk, hogy félig elkezdődött a szezon. Január 6-a volt az első munkanap ebben az évben, amikor elkezdtük az autók felkészítését a 2014-es szezonra. Rengeteg alkatrészt kellett hoznunk Franciaországból Olaszországból. Újítottunk fel motorokat. Két autónk az teljesen kész van és még van két autó, amivel három hetes munkánk van, úgyhogy pont a versenyre leszünk készen."



 

Rónai Tamás, Balogh Zoltán és Casper Thomsen személyében három újoncot igazolt a csapat. A versenyzés nem áll messze tőlük, de a Forma autózás világában még nem bizonyíthattak.



 

"öt autóval fogunk a zóna kupában és a magyar bajnokságban rajthoz állni. Fiatal tehetséges versenyzőnkkel bővültünk, akik gokartos múlttal rendelkeznek és annyit még mondhatok, hogy van egy dán versenyző, Casper Thomsen, aki szintén csatlakozik az alakulathoz.



 

Eszenyi László is keményen készül a szezonra. Ám a saját versenyén kívül a fiatalok támogatására is megpróbál majd odafigyelni.



 

"Az idei évtől kicsit jobban oda próbálunk figyelni a fiatalokra, tehát nem mondanám, hogy egyszerűbb a helyzetem. Annyival bővült a feladatom, hogy nem csak a saját dolgomra kell odafigyelnem, hanem a többi srácnak a mozgására is a pályán, hogy utána, amikor kijöttünk, akkor tudjak nekik segíteni, hogy én mit láttam kívülről."



 

A kiállítás után a csapat visszatért a kemény munkához. Az április végi szezonnyitó versenyig még tesztek is várnak az alakulatra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: