DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
Motor

Doriano Romboni életét vesztette a Simoncelli-emlékversenyen

A korábbi világbajnoki futamgyőztes motoros, Doriano Romboni belehalt sérüléseibe, miután szombaton balesetet szenvedett a bő két éve tragikus módon elhunyt Marco Simoncelli emlékére rendezett Sic Supermoto Day egyik edzésén.

Ezen a hétvégén rendezik a hagyományosan a 2011-es Malajziai Nagydíjon elhunyt Marco Simoncelli emlékére rendezett viadalt a közép-itáliai Latinában. A Sic Supermoto Day névre keresztelt esemény szombati napját azonban tragédia árnyékolja be, a 44 éves Doriano Romboni ugyanis belehalt a második edzésen elszenvedett sérüléseibe. A jelentések szerint a baleset hasonló körülmények között történt, mint a jótékonysági rendezvény névadójának sepangi bukása: az olasz motoros, aki egyike volt a számos hazai résztvevőnek, elesett, egyik kollégája pedig már nem tudta őt kikerülni, s eltalálta hátulról. A versenyzőt helikopterrel azonnal kórházba szállították, ám az életét már nem tudták megmenteni.
 
Romboni 1990 és 1995 között hat gyorsasági motoros világbajnoki nagydíjhétvégén tudott diadalmaskodni: két versenyt a 125 köbcentis géposztályban, négyet pedig a 250-esek között tudott megnyerni. Az olasz ezután feljebb lépett a királykategóriába, ahol bő két évig versenyzett, majd pályafutása végén egy ideig a Superbike világbajnokság mezőnyében is kipróbálta magát.

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: