DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Versenyezhet egymással egy virtuális és egy valódi sportautó?

A Ford nem csak azt bizonyított be, hogy igen, de azt is, hogy a valódi autó képes legyőzni virtuális ellenfelét: az első "œvirtuális vs. valódi"™ futamra a legendás helyszínen, Goodwoodban került sor, ahol a valódi Focus ST szoros küzdelemben győzte le virtuális hasonmását. A versenytávot Ben Collins, a televíziós "œveterán Stig" száguldotta végig egy új Focus ST vezetőülésében, néhány tizedmásodperccel hamarabb lépve át a célvonalat, mint a magyar Somodi Krisztián, aki a Gran Tourismo®6 szimulátoron futotta be ugyanezt az utat egy virtuális Focus ST-vel. Az új Ford Focus ST a híres Goodwoodi Hegyi Futamon lépett először a nagyközönség elé, megcsillogtatva teljesítményét és tovább tökéletesített menetdinamikáját.

Alig egy órával globális debütálását követően az új Ford Focus ST máris feljegyezte első győzelmét, megnyerve egy különleges "œvirtuális vs. valódi" futamot. Az új modell fej-fej melletti küzdelmet vívott egy virtuális Focus ST-vel azon a bajnokságon, amit a Ford és a Sony Computer Entertaintment rendezett a Goodwood Festival of Speed világhírű hegyi versenyén. Ben Collins, a televíziós "œveterán Stig" vezette azt az új (és valódi) Focus ST-t, ami néhány tizedmásodperccel gyorsabban teljesítette az 1,86 kilométeres versenytávot, mint a magyar Somodi Krisztián, aki ezzel egy időben száguldott egy ugyanilyen, ám virtuális autóval a Gran Turismo®6 PlayStation®3 szimulátorán.

 

A versenyről készült felvétel:

 

 

"œÚjszerű élmény volt az új Focus ST-vel egy virtuális autó ellen kiállni. Fogalmam sem volt, melyikünk vezet, úgyhogy igazi extázis volt megtudni, hogy én győztem." - meséli Collins. "œA Focus ST mindig is elképesztő vezetési élményt nyújtott, de az új változat minden eddiginél ütősebb és élvezetesebb."

 



A versenyt élő adásban, óriási kivetítőkön nézhette végig a fesztivál több tízezer látogatója, akik később maguk is beállíthatták saját szintidejüket a Gran Turismo 6 szimulátoron a Ford standján, ahol Jim Farley, a Ford globális marketingért, értékesítésért és szervizért, valamint a Lincoln márkáért felelős alelnöke, és Kazunori Yamauchi, a Gran Turismo® híres alkotója leplezte le az első dízelmotoros Focus ST modellt. A játékprogram a lehető legrészletesebben tükrözte a futam valódi részleteit, így még a gumiabroncsok tulajdonságai is azonosak voltak. A tökéletes egyezés meg is hozta az eredményét: az 1.05:13 szintidőt futó valódi Focus ST orrhosszal győzte le a virtuális modellt, amelynek időeredménye 1.05:23 volt.

 

"œNagyon szoros küzdelem volt; igazán bizsergető élmény egy valódi autóval és egy hús-vér pilótával versenyezni." - avat be a grafikai tervezőként dolgozó Somodi, a Gran Turismo játék szenvedélyes rajongója. "œA virtuális Focus ST látványa, érzete és hangja egyaránt nagyon valódinak tűnik. A Grant Turismo 6 tényleg lenyűgöző."

 Még több fotó a versenyről: https://bit.ly/FordFOS14 amely új technológiákat kínál 

Az karosszéria mozgásainak mérséklését célzó új technológiákat, és a minden eddiginél élvezetesebb, kiegyensúlyozottabb és kifinomultabb vezetési élményt elősegítő áthangolt futóművet és kormányművet kínáló új Focus ST várhatóan 2015 elején érkezik meg a márkakereskedésekbe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: