DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
Motor

Hivatalos: Alex de Angelis Edwards helyén

A mai napon hivatalossá vált, hogy Colin Edwards innentől nem állandó tagja a MotoGP-nek, csupán néhány alkalommal indul még idén szabadkártyával a Forward Racing színeiben. Ebből adódik, hogy valakinek helyettesítenie kell őt. Ma délelőtt hivatalossá vált, amit a nyári szünetben már rebesgettek: de Angelis veszi át a Texasi Tornádó helyét.

Alex de Angelis már régóta a gyorsaságimotoros-világbajnokság résztvevője, több kategóriában is megmérette már magát. A királykategória sem hiányzik repertoárjából, több alkalommal is szerencsét próbált a legnagyobbak között, ahol a legjobb eredménye egy második hely volt Indianapolisban 2009-ben, a Gresini Honda versenyzőjeként. Az igazán nagy áttörés viszont elmaradt, összetettben a legjobb helye szintén 2009-ben volt, akkor a nyolcadik helyen zárt év végén. Legutóbb tavaly volt alkalma ebben a kategóriában menni, Laguna Secában helyettesítette Ben Spiest a Pramacnál. Akkor a 11. helyen intették le.



Most azonban újabb lehetőséget kap a MotoGP-ben, ugyanis ma hivatalossá vált az, amit már a nyári szünet alatt is sokat emlegettek: ő lép a leköszönő Colin Edwards helyére az NGM Forward Racingnél a maradék nyolc futamon. A környezet nem lesz túl ismeretlen majd a számára, hiszen tavaly ugyanennél a csapatnál ment egy géposztállyal lejjebb. A kapcsolatok úgy tűnik nem szakadtak meg év végi távozása ellenére sem. De Angelis érkezéséről a csapat tulajdonosa, Giovanni Cuzari, és maga a versenyző is beszélt a crash.net szakportálon.

 




"Én mindig is úgy tekintettem a csapatunkra, mint egy nagy családra, és Alex volt már tagja a csapatunknak. Továbbá van MotoGP tapasztalata, szóval úgy gondoltam, hogy ő a legjobb versenyző, aki a mi színeinkkel sorakozhat fel, és boldogan adom meg neki a lehetőséget, hogy visszatérjen a királykategóriába" - mondta Cuzari.


A San Marinó-i versenyző így fogalmazott: "Egy álom válik valóra azzal, hogy visszatérek a MotoGP-be. Ezen a projekten dolgoztam tavaly, amikor ezzel a csapattal versenyeztem. Az NGM Forward Racinggel versenyezni a szezon második részében a Forward Yamaha fedélzetén egy nagyszerű alkalom, és szeretném megköszönni Giovanni Cuzarinak ezt a lehetőséget, csakúgy, ahogyan a Tasca Racing Teamnek is, hogy elengedett. Tudom, hogy nem lesz egyszerű számomra már az elejétől versenyképesnek lenni, mivel nincs időnk tesztelni a motort Brno előtt, de a legjobbamat adom majd. Egy nagyon jó csapattal számolhatok, és egy versenyképes csomaggal, szóval igazán várom."

 

P1Race

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: