DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Lauda: A Ferrarinak azonnal be kellett volna jelenteni Vettelt

A háromszoros bajnok Niki Lauda nem érti, hogy a Ferrari miért nem jelentette be azonnal Vettel leigazolását, amikor kiderült, hogy a német F1-es elhagyja a Red Bullt.

Niki Lauda, a Mercedes elnöke elismerte, hogy meglepetésként érte a bejelentés, miszerint Sebastian Vettel elhagyja a Red Bull csapatát - sőt úgy gondolja, hogy erről a csapaton belül sem sokan tudtak előre: "A bejelentés pillanatában meglepődtem, senki nem számított erre Suzukában. Úgy tűnik, hogy Vettel csak péntek este fél nyolckor közölte a csapattal, hogy távozik, előzetes figyelmeztetés nélkül. Engem csak egy kérdés érdekel: Didi Mateschitznek szólt előre? Ha igen, akkor minden rendben van" - mondta a háromszoros világbajnok, aki nem biztos benne, hogy Vettel rövid távon jól jár a váltással.



 

Bár Lauda helyesli, hogy Vettel új motivációt keres magának, ha úgy érzi, hogy a Red Bull már nem felel meg neki, úgy gondolja, hogy egyelőre ez az igazolás a Ferrarinak kedvezőbb - feltéve, hogy a négyszeres bajnok valóban Maranellóban köt ki, ahol a Repubblica állítása szerint egy hatvanmilliós, hároméves szerződést írt alá opciós joggal egészen 2019-ig.



 



 

"Ez egy új kezdet a Ferrari számára egy többéves krízis után" - utalt Lauda Mattiacci, Marchionne és Vettel érkezésére. "Olyan ez, mint Schumacher esetében volt, most van egy négyszeres bajnokuk, akire mindenki felnézhet" - mondta az osztrák, aki azt viszont nem hiszi, hogy Vettel már jövőre bajnok lehet: "Valószínűleg nem, több időre van szükségük ahhoz, hogy elég jó autót megépítsenek."



 

Lauda azt viszont nem érti, hogy a Ferrari miért nem jelentette be azonnal Vettel szerződtetését, amire ő kész tényként tekint: "Nem tudom, miért voltak olyan ostobák, hogy nem reagáltak azonnal. Amikor meglepve olvasták a Red Bull közleményét, azonnal azt kellett volna mondaniuk, hogy Vettel hozzánk jön."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: