DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hivatalos: Vettel elhagyja a Red Bullt a szezon végén

Nagy bejelentés rázta meg az F1 világát a Japán Nagydíj szombati napjának reggelén: Sebastian Vettel bejelentette, hogy a szezon végén távozik a Red Bulltól. A csapat Danyiil Kvjatot lépteti fel a helyére, és bár erről a német még nem beszélt, minden bizonnyal a Ferrarihoz tart, ahol a távozó Fernando Alonso helyét veszi át.

Vettel hatodik szezonját tölti a Red Bull pilótájaként, ő az istálló elsőszámú sikerembere, akit az energiaitalosoknak sikerült kinevelniük és a Toro Rossón keresztül feljuttatták az anyacsapathoz, ahol pedig uralta az elmúlt éveket zsinórban négy világbajnoki címet szerezve. Idén azonban szokatlan nehézséggel szembesült, hiszen Daniel Ricciardo a versenyek többségén le tudta győzni őt. És bár a német szerződése a következő év végéig szólt a csapattal, egy záradék felhasználásával mégis szabadon távozhatott.

 

"Sebastian Vettel arról tájékoztatott minket, hogy a 2014-es szezon végén elhagyja az Infiniti Red Bull Racinget. Sebastian elképesztő szerepet töltött be a Red Bull életében, amit szeretnénk neki megköszönni" - áll a csapat közleményében, amelyben a német jövő évi helyettesét is megnevezték.

 

"Miközben sok szerencsét kívánunk neki a jövőben, egyúttal izgatottan tekintünk előre, hiszen ez az üresedés lehetőség utat nyit a Red Bull új generációja számára. örömmel jelentjük be, hogy Danielhez egy új feltörekvő tehetség csatlakozik 2015-ben Danyiil Kvjat személyében."

 



Ricciardo csapattársa tehát az idén a Toro Rossónál debütált, mindössze 20 éves Kvjat lesz, akinek bemutatkozásával rendkívül elégedett az istálló.

 

Bár Vettel arról még nem beszélt, hogy hol folytatja pályafutását, nem sok kérdés lehet afelől, hogy a Ferrarinál fog kikötni, amit hamarosan be is jelentenek majd. Ehhez előbb Fernando Alonsónak kell közölnie a világgal, hogy a hosszú találgatások után tényleg távozik az év végén Maranellóból, minden bizonnyal a McLarenhez. Christian Horner egy a bejelentés után adott interjúban viszont már el is ismerte, hogy Vettel valóban a Ferrarihoz tart.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: