DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen: Remélhetőleg jók leszünk Japánban

Kimi Raikkönen elmondása szerint bízik abban, hogy jó formát tud mutatni a hétvégi F1-es Japán Nagydíjon azt követően, hogy a Ferrari F14T-vel fejlődést ért el a szingapúri hétvégén.

Noha Raikkönen csak a hetedik lett a Marina Bay-en, a finn pozitívan nyilatkozott a Ferrari autójával kapcsolatos érzéseiről, és szeretné, hogy ez a lendület Suzukában is meglegyen.

 




"Szingapúrban végre sikerült összerakni egy gyorskörre a sebességet az időmérő edzésen, mivel az autó úgy működött, ahogyan szerettem volna" - mondta el a finn pilóta. "Csalódás, hogy nem sikerült az autó teljesítményét maximalizálni azért, mert egy kisebb probléma lépett fel az utolsó gyorskörben. Ezért nem tudtunk sokat tenni a versenyen, mivel forgalomba kerültem és nem tudtam kiautózni sebességem. De számomra pozitívum, hogy a hétvégén végre jó érzéseim voltak az autóval kapcsolatban, amire hosszú ideje vártam.

 

"Suzuka erőforrást igénylő pálya, de technikailag is komoly kihívás. Meglátjuk, hogyan működik autónk az élen álló csapatokéhoz képest. Nagyon szeretem Suzukát. Egy régi típusú versenypálya, azok közé tartozik, melyekkel kapcsolatban mindig jó érzéseim voltak Azt kell mondjam, Spa-Francorchamps a kedvencem, de Suzuka is nagyon közel áll hozzá a rangsorban."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: