DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton nem változtat hozzáállásán

Annak ellenére, hogy most őt kell levadászni a bajnoki címért, Lewis Hamilton elmondta, a szezon utolsó F1-es versenyein is olyan keményen, ha nem keményebben fog küzdeni, mint korábban a bajnoki cím megszerzéséért.

Múlt vasárnap Szingapúrban változott a bajnokság állása, Nico Rosberg kiesésével és Lewis Hamilton győzelmével a brit pilóta 22 pontos hátránya három pontos előnyre fordult.

Ez a második alkalom, hogy Hamilton a bajnoki táblázat élén áll, legutóbb a spanyol futam megnyerésével szerezte meg az első helyet.

Azonban, egy versennyel később, Monacóban, második lett Rosberg mögött és a német pilóta mögé esett vissza a bajnokságban.

Hamilton tudja, három pontos előnye semmit nem ér és továbbra is üldözőként fog versenyezni, bár jelenleg az üldözött szerepét tölti be.




"Semmi nem változott" - mondta el a 29 éves pilóta. "Mióta megkezdtem felkészülésem az idei évre, hittem abban, hogy megnyerhetem a bajnokságot. És egy ilyen nagyszerű autóval, még a nehézségeim ellenére is tudhatod, hogy lőtávolban vagy. Meg kell tartani ezt a pozitív szemléletet, a hitet és a reményt - a remény az egyik legerősebb dolog a világon - és ezt viszem magammal minden hétvégén. Nem veszítettem el ezt az álmot, még mindig él bennem és nem úgy hagytam el Szingapúrt, hogy arra gondoltam, a bajnoki cím megszerzésére több az esély. Fejben még mindig vadászok rá és keményen fogok dolgozni, ha nem keményebben az utolsó versenyeken. Folytatni fogom ezt a munkát."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: