DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Wolff a kezét törné a Mercedes megbízhatóságáért

Egyelőre hiába tesz nagyobb erőfeszítéseket a kiesések elkerülése érdekében a Mercedes, az autó váratlan hibái továbbra is beleszólnak pilótáik bajnoki csatáiba. Pedig Toto Wolff elmondása szerint bármit megtenne, akár biciklis balesetét is megismételné, ha ezzel segítene a problémák kiküszöbölésén.

Az autó meghibásodása miatt eddig Lewis Hamiltonnak és Nico Rosbergnek is 2-2 futamot kellett feladnia idén, de ezen kívül is felmerültek már hátráltató problémák az edzéseken és az időmérőkön. Pedig amint azt Wolff elmondta, egyáltalán nem veszi félvállról a helyzetet a csapat.  

 

"Felállítottunk egy nagyszerű csoportot, akik tényleg elkötelezték magukat az autó megbízhatóbbá tétele érdekében, én pedig igazán büszke vagyok rájuk" - mondta a csapat ügyvezetője.

 

"Így viszont csak még megdöbbentőbb, hogy továbbra is ilyen problémákkal szembesülünk. Persze fel kell még venniük a ritmust, ami időbe telik."

 



Wolff viccesen visszautalt kéztöréssel végződő kerékpáros balesetére, amit a Magyar Nagydíj előtti napokban szenvedett el a Mercedes több csapattagjával együtt. Bár a gipsz már lekerült a jobb karjáról, elmondása szerint képes lenne újra átélni a fájdalmakat a csapatért.

 

"Ha bármit tehetnénk a kiesések ellen, megtennénk. Újra eltörném a karom, ha ez segítene a megbízhatósági gondok megállításában. Valahogy felül kell kerekednünk a problémákon" - jelentette ki.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: