DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Honda Suzukában környékezi meg Alonsót?

Annak ellenére, hogy Fernando Alonso közölte a sajtóval, hogy marad a Ferrarinál, továbbra sem álltak le a pletykák a spanyol F1-es pilóta jövőjét illetően .

A Szingapúri Nagydíj hétvégéje előtt Alonsóról azt pletykálták, hogy elhagyja a Ferrarit, amire így reagált: "Már 13 hónapja, tavaly augusztus óta a jövőmről nyilatkozom, nincs semmi újdonság." A találgatások azonban tovább tartanak, a legfrissebb hírek szerint két hét múlva, Japánban a Honda szeretne kapcsolatba lépni Alonsóval.

A suzukai pálya, ahol a Japán Nagydíjat rendezik, a Honda tulajdonában van és a vállalat 2015-ben a McLarennel tér vissza a Formula-1-be. Állítólag a japán gyártó szeretné átcsábítani a wokingi csapathoz Alonsót. A Speed Week japán forrásokra hivatkozva közölte, a Honda felkészült arra, hogy Suzukában minden követ megmozgasson azért, hogy Alonsót meggyőzze arról, hogy hagyja el a Ferrarit.

 




A forrás szerint a Honda kivásárolná a ferraris szerződéséből a spanyol pilótát. A mély gödörben lévő Ferrari már olyan nagy nevektől vált meg, mint Domenicali, Marmorini és di Montezemolo, Alonsót viszont nem szeretnék elveszíteni. "Fernando Alonso nékül a Ferrari sehol nem lenne" - fejtette ki véleményét a Mercedes csapat elnöke, Niki Lauda.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: