DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Smedley: Megfelelő hozzáállás szükséges

Az FIA döntése értelmében az F1-es rádiózásra vonatkozó szabályok egy részének betiltását 2015-re csúsztatta el. A Williams teljesítményért felelős igazgatója, Rob Smedley úgy érzi, ez segít a problémák és a nem tervezett költségek elkerülésében.

"Ha szeretnénk 2015-re bármilyen szigorítást bevezetni az egészen normális. Mindenkinek lesz ideje reagálni és felkészülni, úgy a pilótáknak, mint a csapatoknak" - nyilatkozta a szakember a BBC Radio 5 Live-nak. "Szeretnénk minden műszaki problémát és költségnövekedést elkerülni. Nem akarunk találkozni mesterséges nehézségekkel, mert a monitorokon mi látjuk a motor, vagy az elektronikus rendszer helyzetét, de ezt mi nem tudjuk irányítani, a pilótákat viszont nem utasíthatjuk arra, hogy bizonyos beállításokat elvégezzenek. Megfelelő hozzáállásra van szükség. Amit szeretnénk elérni, hogy a pilótákra ne bábuként tekintsenek."




Az irányítótestület úgy döntött, miután csütörtökön meghallgatta a csapatvezetőket, hogy bizonyos tiltásokat, csak a jövő évtől vezet be, de a Szingapúri Nagydíjtól a pilóta, vagy más versenytárs teljesítményéről továbbra sem adhatnak ki információt a bokszfalról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: