DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Vergne: Lassan már egyből a gokartból ülhetsz F1-es autóba

A Toro Rossónál Max Verstappen kedvéért félreállított Jean-Eric Vergne keserű hangvételű nyilatkozatot adott Szingapúrban a fiatal versenyzőkről.

Jean-Eric Vergne 2012-ben a Buemi-Alguersuari kettős menesztése után mutatkozhatott be a Formula-1-ben, s három szezont tölthetett a Toro Rossónál. Sorsa tulajdonképpen már tavaly eldőlt, amikor a Red Bull nem őt, hanem Daniel Ricciardót választotta Mark Webber utódjául, innentől kezdve már csak idő kérdése volt, hogy mikor kell új munkaadó után néznie a franciának. Ahogy az várható volt, egy hónappal ezelőtt be is jelentették, hogy negyedik évet nem kap a Toro Rossótól Vergne, ahogy más sem kapott még, és távoznia kell a csapattól.



 



 

Az olasz székhelyű istálló minden idők legfiatalabb felállásával áll majd neki a következő szezonnak, amiről Vergne így nyilatkozott: "Van egy fiatal versenyzőknek szóló programjuk, amit promótálniuk kell" - idézi az F1 hivatalos honlapja a franciát, aki még 25 éves sincs, ám a Red Bull már túlkorosnak minősítette, s többé már támogatják, ellentétben például da Costával és Sainzzal, akik annak ellenére is az energiaitalosok védőszárnyai alatt maradnak, illetve maradtak, hogy a Toro Rossónál Kvjat és Verstappen kedvéért félreállították őket.



 

"Vicces, nem?" - mondta Vergne erről a helyzetről. "Mostanra egyértelmű lett, hogy nincs szükség ezekre a sorozatokra az F1-be jutáshoz, hanem közvetlenül a gokartból az F1-be ugorhatsz. És jobb lesz, ha már hatéves korod előtt elkezdesz gokartozni!" - mondta Vergne, akiből kissé a keserűség is beszélhetett, hiszen a Red Bull egyáltalán nem segíti őt ezentúl: "Ez így igaz, menedzsmentem sincs jelenleg, egyedül kell mérlegelnem a lehetőségeimet. Tudom, hogy keresnem kellene valamit, de egyelőre 99 százalékig magam vagyok. Ez van."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: