DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Magnussen: Továbbra is agresszív maradok

Kevin Magnussen elmondta, megfogadja F1-es csapatfőnöke, Eric Boullier legutóbbi tanácsát és továbbra is agresszíven fog versenyezni, annak ellenére, hogy az utóbbi két versenyen büntetést kapott.

Belgiumban Magnussent 20 másodperces időbüntetéssel sújtották, miután Fernando Alonsót lekényszerítette a pályáról, majd Monzában öt másodperces büntetést kapott, mert Valtteri Bottasszal viselkedett szabálytalanul az egyes kanyarnál. Az utóbbi büntetés talán túl szigorú volt, de Boullier a futam után elmondta, elégedett volt Magnussen hozzáállásával.

"Élvezem a versenyzést és így szeretném folytatni" - mondta el Magnussen. "Nyilvánvalóan próbálok tanulnia történtekből, de fontos, hogy mindent megtegyek és mindent kihozzak abból, amink most van. Jelenleg ez arra kényszerít, hogy keményen versenyezzek. Nem hiszem, hogy azért teszek így, mert újonc vagyok. Úgy ítélkeztek, hogy valami rosszat tettem; nem látom, hogy hol hibáztam Monzában, de végülis ők hozzák a szabályokat, így ha megbüntettek, meg kell nézni, min kell változtatnom."




A dán pilóta hozzátette, ő és az összes többi pilóta emlékszik az FIA azon ígéretére, hogy sokkal enyhébben bírálják el a baleseteket az idei évben.

"Azt hiszem, ez nagyon pozitív, emlékszem, mit mondtak. Ezt kell számításba venni, amikor versenyzünk. A küzdelemnek biztonságosnak, korrektnek kell lennie és fontos, hogy ez így is maradjon, de úgy érzem, Monzában korrekt küzdelem volt. Nem hiszem, hogy meg kellene ismételni, ami Spában történt, mert ott hibáztam, tanultam belőle. Attól eltekintve, hogy Alonsót az ötös kanyarnál leszorítottam, semmit nem csináltam rosszul."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: