DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Susie Wolff egy napon szeretne az F1-ben versenyezni

Susie Wolff elmondása szerint nem csalódott amiatt hogy idén nem kapott versenyzőülést, de a nagy álmot még nem adta fel.

Az elmúlt időben két hölgyversenyző került a Formula-1 közelébe, ám míg Simona de Silvestro még reménykedhet a 2015-ös bemutatkozásban, Susie Wolff esetében már biztossá vált, hogy jövőre legalábbis nem kapja meg a nagy lehetőséget, hiszen a Williams mindkét versenyzőjét megtartja a következő szezonra. A német Sport1 arról kérdezte az idén már két pénteki szabadedzésen is rajthoz álló 31 éves pilótát, hogy számított-e arra, hogy a következő szezonban a Williams versenyzője lehet:



 

"Nem, egyáltalán nem. Nagyon ambiciózus vagyok, de egyúttal realista is" - mondta Wolff. "Felipe és Valtteri remek munkát végzett az idén, egyértelmű volt, hogy maradni fognak" - tette hozzá a brit versenyzőnő, aki továbbra sem tett el arról, hogy egy napon az F1-be kerüljön, de ennek ellenére elégedett jelenlegi helyzetével:



 



 

"Nagyon sok jó versenyző harcol az F1-es esélyért, szóval a meglévő helyemet is meg kell védeni. Ha szeretnék azért küzdeni, hogy egyetlen versenyen rajthoz állhassak, akkor máshova kéne mennem. De nem teszek így, mert büszke vagyok, hogy a Williams része lehetek, és itt szeretnék maradni. Egy ideje már a paddockban vagyok, tudom, hol vannak lehetőségek, és hol nincsenek. Jobb lehetőséget pedig nem látok."



 

"A Williams sokat lépett előre idén, a célunk az, hogy ismét a világbajnoki címért harcoljunk. Ha ennek a sikernek a részese lehetnék, nagyon boldog lennék" - mondta Wolff, akinek férje, Toto jelenleg élete legnagyobb kihívásával néz szembe, hiszen a bajnoki címért küzdő Hamilton és Rosberg közt kell rendet tartania. Susie Wolffot arról is megkérdezték, hogy szerinte ki nyeri a bajnokságot, amire így felelt:



 

"Nagyon nehéz lenne megmondani" - felelte kitérő választ adva a versenyzőhölgy. "Nagyon más a karakterük és a személyiségük, viszont mindketten nagyszerű munkát végeztek eddig. Nem hiszem, hogy a szezonzáró előtt eldőlne a harc."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: