DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

A Williams bajnoki potenciált lát jelenlegi pilótapárosában

Claire Williams egyértelművé tette, hogy istállója szeretné gyorsan megragadni a jelenlegi erős formáját, és a közeljövőben ismét világbajnoki címet szerezni. Ehhez pedig szerinte nincs is szükség a pilótafelállás megváltoztatására, Valtteri Bottas és Felipe Massa kettőse képes lehet megvalósítani a csapat céljait.

A tavaly debütáló és idén az élmezőnybe berobbanó Bottast sokan máris a jövő bajnokának tartják, Massa megítélése azonban még mindig kétes az F1-es berkekben, köszönhetően az elmúlt években a Ferrarinál mutatott halovány teljesítményének. Williams azonban egyértelmű választ adott arra, hogy mennyire biztos benne, a csapat pilótapárosa képes lehet elég stabilan teljesíteni egy konstruktőri bajnoki hadjárat során.

 

"100 százalékban" - felelte. "És pontosan ez is a célunk: rövid időn belül megnyerni a világbajnokságot. És persze egy csapat ilyenkor azokat a versenyzőket ülteti az autókba, akikről tudja, hogy képesek ezt elérni."

 



"Persze még mindig rengeteg munka áll előttünk, aminek nagy részét majd az fogja meghatározni, hogy hol állunk a rangsorban mindenki máshoz képest. A Mercedes idén nagyszerű munkát végez, bár a Monzában látottak alapján úgy gondolom, hogy sikerült közelednünk hozzájuk. Sok múlik az idei formán is a jövőt illetően, hiszen a következő évben már nem fogunk nagy átalakulást látni, hanem az autók az ideiek továbbfejlesztett változatai lesznek."

 

A Williams tíz év után idén először tudott olyan autóval előrukkolni, amely folyamatosan a mezőny elején képes harcolni, köszönhetően a csapat felépítésében és filozófiájában véghezvitt jelentős változtatásoknak. A grove-iaknak azonban a legutóbbi világbajnoki címekig még ennél is messzebbre kell visszatekinteniük: 1997-re datálódik utolsó győzelmük az egyéni és a konstruktőri tabellán.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: