DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Sauber kimagasló eredményre számít Szingapúrban

Az utolsó európai verseny után a Sauber F1 Team a szezon egyik legjobb helyszínére, a Közel-Keletre utazik, a Szingapúri Nagydíjra. Szingapúr sziget ismét a hagyományos éjszakai versenyt rendezi szeptember 19-21 között a Marina Bay Street Circuit pályán. Az idei évben ez lesz a második verseny a Bahreini Nagydíj után, amelyet éjszaka tartanak. A Sauber F1 Team aerodinamikai fejlesztési csomaggal készül, amely új motorborítást és módosított első vezetőszárnyat tartalmaz.

"Várom a Szingapúri Nagydíjat, mivel ez az egyik kedvenc pályám" - mondta el Esteban Gutierrez. "Az a tény, hogy a versenyt éjszaka rendezik, nagyszerű hangulatot eredményez, amelyet nagyon szeretek. A magas páratartalom miatt fizikálisan komoly kihívást jelent itt versenyezni. Emlékszem a tavalyi évre, amikor vezettem és amikor célba értem, akkor is felmérhettem, mennyi energiát emészt fel ez a klíma. összességében jó emlékeim vannak Szingapúrról. 2013-ban jó időmérő edzésünk volt és ez volt az első alkalom, hogy a Q3-ba jutottam. Ami a pálya vonalvezetését illeti, azt hiszem, karaktere feküdhet a C33-nak. Keményen dolgozunk az autó mechanikai beállításán, amely fontos lesz ezen a pályán, mivel sok a szűk kanyar és csak néhány rövid egyenes található itt. Várom a hétvégét és szeretnénk a maximumot kihozni a fejlesztésekből. Érdekes verseny lesz, reális esély van egy pozitív eredményre."




"A szingapúri pályán vezetni nagyon jó érzés, ezen felül ez egy utcai pálya, amelyet nagyon szeretek" - tette hozzá Sutil. "A pályán relatíve rövid egyenesek és 23 kanyar található, a naptár pályái közül itt található a legtöbb forduló. A tiszta motorerő nem annyira fontos; sokkal inkább a mechanikai tapadás a meghatározó a szűk kanyarok miatt. Az autó jó stabilitása, valamint a nagy leszorítóerő fontos lesz, mivel a pályán több kerékvető található és egészen huplis a felszín. Úgy érzem, jó esélyünk van arra, hogy jobb eredményt érjünk el itt. Ezen felül a szingapúri éjszakai verseny mindig különleges és a nézők nagyszerű hátteret biztosítanak ehhez. Várom az ázsiai utazást; a Szingapúri Nagydíj a szezon egyik csúcspontja."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: