DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Nem csak a Sauber jöhet szóba Gutierrez számára

Esteban Gutierrez elmondása szerint más lehetőségekkel is rendelkezik, mint a Sauber, de elsődleges célja az, hogy maradjon a svájci csapatnál.

A GP3 történetének első bajnoka, Esteban Gutierrez tavaly mutatkozott be a Formula-1-ben, majd decemberben szerződést is hosszabbítottak vele, így idénre is maradhatott. A mexikói versenyző ezúttal nem szeretné a telet megvárni jövője rendezésével, s a GPUpdate-nek úgy nyilatkozott, hogy már a következő hetekben eldőlhet, hol folytatja karrierjét 2015-ben - állítása szerint a Sauberen kívül máshonnan is kapott lehetőségeket.



 

Gutierrez elsődleges célja az, hogy maradjon jelenlegi csapatánál: "Ez az egyik prioritás a számomra. Vannak más vonzó lehetőségeim is, meglátjuk, hogy a következő két-három hétben mi történik" - mondta a mexikói, aki elmondása szerint nem tart Giedo van der Gardétől, aki egyre inkább közelít ahhoz, hogy jövőre a csapat pilótája legyen. A holland már összesen hét szabadedzésen vehetett részt idén.



 



 

"Nem érzem magam fenyegetve" - mondta Gutierrez esetleges riválisáról. "Megvan a maga szerepe, amit a lehető legjobban el is lát. Emellett egy jó srác, jól kijövök vele, nincs vele semmi bajom. Nem zavar az az egész dolog. Csak a csapattal és a mérnökökkel végzendő munkámra koncentrálok, és egész jól fejlődtünk az elmúlt pár versenyen."



 

Gutierrez végül azt is hangsúlyozta, hogy jövőjében a Sauberrel való hosszú kapcsolata is szerepet játszhat: "Azt is figyelembe kell venni, hogy évek óta a csapattal dolgozom" - mondta a mexikói, aki 2009-ben tesztelhette először a Saubert, majd teszt- és tartalékpilóta lett a csapatnál, mielőtt 2013-ban szerződést kapott tőlük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: