DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Montezemolo két dolgot sajnál a Ferrari múltjában

A Ferraritól való érzelmes búcsúja során a márkát 23 éven át vezető Luca di Montezemolo visszaemlékezett a Formula-1-es csapat elmúlt éveire. Elmondása szerint csak kevés eset miatt bánkódik, és a versenyzőfelállásukkal mindig elégedett volt.

Montezemolo hivatalosan azért távozott, mert nem egyeztek nézetei a Ferrari utcai autók terén követendő politikáját illetően a Fiat elnökével, Sergio Marchionnéval, de sokan mégis az F1-es sikertelenségben látják az elsődleges okot. Az istálló 2007 óta nem nyert egyéni bajnokságot, és a leköszönő elnök elmondta, ha változtathatna valamit a múlton, két vb-címet próbálna megmenteni a Ferrari számára.

 

"Csalódottnak kell lennünk amiatt, hogy nem nyertük meg a 2010-es és a 2012-es címet. De hogy szoktam-e még a múlton gondolkodni? A versenyzőinket illetően semmiképpen sem. Ám a technikát illetően igen, hiszen nem volt meg a megfelelő szakértelműnk a hajtásláncot illetően" - nyilatkozta Montezemolo.

 



Eközben utódja, Marchionne rámutatott, hogy a Ferrarinak mely területen kell ráncba szednie magát a közeljövőben.

 

"Idén szörnyen rossz szezont teljesítünk, alapvetően azért, mert alábecsültük az új hajtáslánccal kapcsolatosnehézségeket, ami már nem olyan, mint a hagyományos motorok voltak. Ez a valódi probléma" - mondta az új elnök. "Ám minden jel arra mutat, hogy hamarosan visszatérhetünk a győztesek útjára. Remélem, hogy változni fog az a szabály, amely megtiltja, hogy a szezon során belenyúljunk a motorba."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: