DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Webbert nem lepi meg Ricciardo széles mosolya

Mark Webber ugyan visszavonult a Formula-1-ből, de örömére szolgál, hogy jelenléte nélkül is igen gyakran felcsendül az ausztrál himnusz a díjátadókon. Daniel Ricciardo teljesítménye őt is meglepte, elmondása szerint a Red Bull új sztárjának kezei között könnyed játékszernek tűnik az autó.

Ricciardo idén már három futamot is nyert és egyedül ő tudta kihasználni a Mercedesek botlásait. Honfitársa továbbra is követi az F1-es eseményeket, de a WEC-ben való szerepvállalása miatt nem tud mindig bekapcsolódni az eseményekbe. "Amit tudok, azt megnézem, de nem szent dolog számomra, hogy minden hétvégén otthon üljek a tévé előtt. Persze a karosszékből, egy sör mellett mindig jó megnézni egy futamot" - mondta Webber, aki idén négy versenyre is elutazott már, de Ricciardo győzelmét még egyszer sem látta a helyszínről.

 

"Hihetetlen" - jellemezte a fiatal pilóta idei teljesítményét. "Mármint nem abban az értelemben hihetetlen, hogy nem számítottunk tőle erős teljesítményre, hanem úgy értve, hogy milyen simán, könnyedén vezet. Ahogy őt nézzük, olyan érzésünk támad, hogy ezeket az autókat nagyon könnyű vezetni. Nagyon ritkán hibázik, rendkívül kimért, higgadt, emellett pedig kiváló munkát végez. Így nem is kell csodálkoznunk azon, hogy ilyen széles a mosolya. Én pedig sohasem tudom megunni az ausztrál himnusz dallamait. Nehéz eljutni erre a szintre és ilyen korán győzelmeket szerezni."

 



A Hosszútávú Világbajnokságban Webber nyugodtabb környezetben versenyezhet, mint a legnagyobb figyelmet kapó F1-ben tette, de elmondása szerint múltja miatt még mindig sokan árgus szemekkel figyelik a teljesítményét.

 

"Túl sokat versenyeztem a Formula-1-ben ahhoz, hogy rivaldafény nélkül versenyezhessek. Az emberek emiatt ma vagy nagyon sokat várnak tőlem, vagy azt gondolják, hogy bármilyen kategóriában képes lennék azonnal jól szerepelni. De persze továbbra is szeretem a versenyzést, és vannak olyan napok, amikor csak a haverokkal vagy a családdal próbálunk ki valamit és nyomás nélkül vezethetek" - nyilatkozta az ausztrál, akinek programja a WEC-ben csak most, ősszel válik igazán sűrűvé.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: