DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Force India: Harcban a McLarennel az ötödik helyért

Idén először fordult elő, hogy a Force Indiának csak Sergio Perez szerzett pontot. A mexikói nagyot harcolt a középmezőny elején, Hülkenberg viszont eseménytelen futamon csak 12. lett.

A mexikói Sergio Perez egymás után másodszor futott igen erős versenyt, egy ponttal többet szerzett, mint a két McLaren összesen, így egy ponttal közelebb kerültek Perez volt csapatához a konstruktőri összetettben, ráadásul a mexikóinak megvan az esélye arra, hogy karrierje során másodszor a legjobb tíz közt zárjon egy szezont. Az Olasz Nagydíjat a 7. helyen záró mexikói így nyilatkozott a leintést követően:



 

"Nagyon szórakoztató futam volt, folyamatosan harcoltunk valakivel, mindvégig keményen nyomtam. A verseny legfontosabb része a Jensonnal való szép csatám volt, mely a régi időkre emlékeztetett. Tudom, hogy nagyon keményen tud küzdeni, és mindig tisztán harcol. A verseny végén Kevin mögött voltam, de tudtam, hogy meg fogják büntetni, így szükségtelen őt megtámadnom. Ez azt jelentette, hogy arra koncentrálhattam, hogy Jenson mögött maradjak, ami egyáltalán nem volt könnyű."



 



 

Nico Hülkenberg viszont csalódottan távozhat Monzából, 12. helye azt jelenti, hogy a szezont remekül kezdő német pilóta az elmúlt három versenyen összesen egy pontot szerzett, így a pontversenyben is visszaesett a nyolcadik pozícióba, bár nemrég még úgy tűnt, hogy az ötödik pozícióért is harcban lehet. Hülkenberg ráadásul még azt sem mondhatta el magáról, hogy különösebben szórakoztató versenye lett volna:



 

"Ez nem volt valami eseménydús futam a számomra. Az idő nagy részben egyedül voltam, nem volt szélárnyékozás, nem nyithattam DRS-t. Annak ellenére, hogy a keményebb abroncs volt az autóm, jól rajtoltam, de hamar leszakadtam az előttem lévő közepes keveréken haladó autókról, nem volt olyan a tempóm, mint az övék. Egészen nehéz volt az autó kezelése, különösen a hátuljáé, az alulkormányzottság miatt trükkös volt a vezetés" - olvasható a német pilóta sajtóközleményében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: