DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Albers csak két hónapig volt F1-es csapatfőnök

Alighanem az F1 történetének egyik legrövidebb csapatvezetői karrierje volt Christijan Albersé, aki mindössze két hónap után távozik a Caterham éléről.

Bár jelenleg egyértelműen a mezőny leglassabb autója az övék, a pilóták, s immár a csapatvezetők váltogatásában is kétségkívül a Caterham a leggyorsabb. Christijan Albers, aki júliusban, a csapat svájci és közel-keleti befektetők általi felvásárlását követően vette át az istálló irányítását, ma a verseny utáni hivatalos sajtóközleményben jelentette be, hogy távozik az istálló éléről. A holland egykori F1-es pilóta először röviden összegezte a csapat élén töltött rövid időszakot:



 

"Az elmúlt hónapokban minden erőmet annak szenteltem, hogy biztosítsam, hogy a csapat átvétele a lehető legsimábban lezajlik, s a befektetőink, szponzoraink és a Caterham minden tagja számára a lehető legjobb eredményeket érjük el" - olvsaható a közleményben. "Fáradhatatlanul dolgoztam azon, hogy újraépítsem a csapatot, s közben technikai fejlesztéseket hozzunk az autóra. Ezzel sikerült a korábbiaknál jobb alapokra helyezni a csapat jövőjét, és jelentős fejlesztéseket elérni az autó sebességét tekintve."



 



 

A távozás pontos okát Albers nem jelölte meg: "Magánjellegű okok miatt, és azért, hogy több időt tölthessek a családommal, leköszönök a Caterham csapatának vezetői posztjáról. Minden jót kívánok a csapatnak a jövőben" - nyilatkozta Albers, akit helyettese, Manfredi Ravetto követ az istálló élén. Az utód így búcsúzott a távozó csapatvezetőtől:



 

"Nagy kihívást jelentett az elmúlt pár hónap, de együtt sikerült előrelépnünk. Szeretnénk megköszönni neki a kemény munkát, hogy ilyen elkötelezett volt a csapat iránt. Minden jót kívánunk neki az eljövendőkre."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: