DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nem csalódott Monzában a Lotus

Pastor Maldonado, Romain Grosjean és Charles Pic is autóba ülhetett ma az Olasz Nagydíj versenyhétvégéjének első napján.

Charles az első szabadedzésen Grosjean autóját kapta meg, a francia pilóta a második gyakorláson ült autóba. A három pilótával a csapat elvégezte a pénteki kiértékelési program nagy részét és az előzetes várakozásoknak megfelelően nehéz hétvégére számítanak.

"Tudtuk, nehéz lesz itt Monzában és az is" - mondta el Grosjean. "Kisebb problémáink voltak - néhány kisebb részlet -, amelyet ki kell javítani az autón és jó irányba kell haladni, habár ez nem jelenti azt, hogy sokkal gyorsabbak leszünk. Új első vezetőszárnyat próbáltunk ki ma és új kisebb szárnyak kerültek az autóra, tovább fogunk velük kísérletezni a harmadik szabadedzésen holnap. Keményen dolgozunk az autó javításán, készülünk az időmérő edzésre és próbáljuk a lehető legjobb eredményt elérni."




"Az autó egyensúlya rendben volt ma, azonban ezek a leszorítóerők nagy kihívást jelentenek számunkra. Sebességünk sokkal kiegyensúlyozottabb és versenyképesebb magas üzemanyag mennyiség mellett; így remélhetőleg jó versenyünk lesz" - tette hozzá Maldonado. "Monzában lehet előzni és ha sikerül abroncsainkat jól kezelni, akkor néhány pozíciót javíthatunk. De először még sok munka vár ránk holnap délelőtt, majd a lehető legjobban kell teljesíteni az időmérő edzésen. Keményen dolgozunk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el vasárnap."


"Nagyon jó érzés volt délelőtt visszaülni az E22-be" - közölte a tartalékpilóta, Charles Pic. "A csapat számára kihívást jelentő hétvége lesz Monza, mivel a pálya láthatóan nem fekszik valami jól az autónak. Célunk délelőtt az volt, hogy optimalizáljuk az autót és felkészítsük a hétvégére. A program főleg az aerodinamika köré koncentrálódott és értékes volt - egy irány jobban működött, mint a másik, így hasznos dolgokra leltünk bizonyos részeken. Holnap folytatjuk a munkát és készülünk a szombati edzésekre."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: