DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Force India: Hülkenberg és Perez is maradni fog?

Jó eséllyel Nico Hülkenberg és Sergio Perez is a Force India versenyzője lesz jövőre, azaz a német ötödik szezonjában sem kapja meg a nagy lehetőséget.

Nico Hülkenberget, korosztálya talán legnagyobb tehetségét hosszú évek óta minden egyes átigazolási szezonban összeboronálják egy nagyobb csapattal, de úgy tűnik, hogy ötödik évét egy középmezőnybeli istállónál kezdheti meg. A német pilóta egy Williamsnél és egy Saubernél töltött esztendő mellett jövőre már harmadik idényét teljesítheti a Force Indiánál, akiknek 2011-ben tesztpilótája volt.



 

Hülkenberg a tavalyi évben járt a legközelebb a nagy kiugráshoz, amikor úgy tűnt, hogy ő lehet Felipe Massa utódja a Ferrarinál, ám a maranellóiak végül Kimi Raikkönen mellett döntöttek. A Lotustól Pastor Maldonado pénze szorította ki Hülkenberget, ám az enstone-iak idénre megszűntek nagycsapat lenni, így aligha bánja a német, hogy erről az ülésről lemaradt. Idén már szinte fel sem merült a neve egyik istállónál sem, s úgy tűnik, ebbe bele is törődött:



 



 

"Nagyon jól érzem magam ott, ahol vagyok. Nincsenek problémáim" - mondta a német, aki úgy fogalmazott, hogy "feltételezhetően" jövőre is jelenlegi állomáshelyén marad. Csapattársa jó eséllyel Sergio Perez lesz, bár egyes hírek szerint Dani Juncadella szívesen kitúrná Perezt az istállótól. A mexikói azonban nem aggódik, s bízik abban, hogy ő is maradhat a silverstone-i istállónál:



 

"Csak az újsághíreket olvastam" - mondta az Astana által támogatott Juncadelláról a mexikói. "Nem aggódom, nem olyan a mostani helyzet, mint egy éve a McLarennél. Nagyobb szerepem van a döntéshozásban, és jól is érzem magam a Force Indiánál."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: