DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Megvan, mikor kezdődik a 2015-ös tesztszezon

A Formula-1-es csapatok megállapodtak a jövő évi tesztekről.

A német Auto Motor und Sport közölhette először, hogy a Formula-1-es csapatok megegyeztek abban, hogy mikor kezdik meg a 2015-ös tesztszezont. A lap elmondása szerint az idényt megelőző három négynapos gyakorlás közül az elsőt az idei évhez hasonlóan Jerezben rendezik, s a kezdési időpont is hasonló: február első napján kezdődik meg a felkészülések a második turbókorszak második évére.



 



 

A csapatok egyúttal arról is döntöttek, hogy jövőre sem hagyják el Európát az előszezonban. Korábban Bahrein is vendégül láthatta a királykategória mezőnyét februárban, de ahogy idén, úgy 2015-ben sem viszik a sivatagi országba a teszteket. Ezt az időjárás indokolttá tenné ugyan, ám a pluszköltségek akkorák, hogy a költségcsökkentési törekvések által irányított F1-ben ezt nem is lehetne felvállalni.



 

Így tehát jövőre is mindhárom tesztet Spanyolországban rendezik, az elsőt Jerezben, a másik kettőt pedig Barcelonában. A második gyakorlásra február végén, a harmadikra pedig március elején kerül sor - a szezon valószínűleg március közepén kezdődik majd Ausztráliában, bár erre vonatkozólag még nincs pontos információ.



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: